Blonditiinan kootut juhannusvinkit

Pari katselemassa juhannuskokkoa Helsingissä

Kuva: Visit Helsinki

Helli sitten helle tai vihmoi räntää, niin varmaa on ainakin se, että suomalaiset syövät ja juovat juhannuksena säästä riippumatta. Kesän tulee maistua lautasilla ja ateria valmistetaan ulkona, mikäli se suinkin vaan on mahdollista.

Tässä kooste postauksista, joista saattaa olla apua juhannuksen ruokajuhlia suunnitellessa. Ole hyvä, nappaa Blonditiinan vinkit käyttöösi.

Juhannus hehkuvilla hiilillä

Himahellan juhannusgrillin äärellä ollaan kosmopoliitteja. Grilliherkkuja on tullut  valmistettua niin argentiinalaiseen kuin eteläafrikkalaiseen tapaan. Molemmat kansakunnat rakastavat grillijuhlia. Argentiinalaiset kutsuvat grillbakkanaaleja asadoksi ja eteläafrikkalaiset braaiksi. 

Ea_lammas

Braai- grillijuhlat Afrikan taivaan alla

Eteläafrikkalaiset ovat innokkait grillibileiden eli braai-juhlien pitäjiä. Himahellan postauksessa juttua Etelä-Afrikasta ruokaohjeineen. Mukana myös viinivinkit, jotka sopivat myös juhannusgrillin äärelle.

Asado-argentiinalaiset grillijuhlat

Tästä postauksesta löytyy myös iki-ihana chimichurrin ohje! Ja sen tarina.

Ja muista ihmeessä salsata grillijuhlissasi!

Tomaatti-avokadosalsa, aprikoosisalsa ja ananassalsa.

Tipuja grillissä!

Ja jos olet enemmän linturuokien ystävä, vilkaise nämä kesäiset grillivinkit. Kalkkunan on saanut makuvivahteet Välimereltä ja Beer Can Chicken jenkkilästä.

Kalkkunaa grillistä  – Välimerellinen kevytateria

Oluttölkkikana eli Beer Can Chicken

kalkkuna-peruna-papusalaattia lautasella ja rosé-viiniä lasissa

Juhannuskokon jälkeen koko ateria maistuu savulta

Kalanystävä savustaa Jussina niin lohen kuin sen kanssa tarjottavat uudet perunatkin! Ja kyllä se savustus onnistuu perinteiselläkin savustuslaatikolla, ei siihen sähköä välttämättä tarvita. Ohessa helppo lohiohje, joka valmistuu kädenkäänteessä.

Koko ateria savustimesta

Koko ateria sähkösavustimesta

Sähkösavustin on terassini helmi

Makeaa mahan täydeltä- Eaton mess ja nakukakku

© Tiina Rantanen

Klassikkoruoka: Eaton mess on brittiläinen kesäherkku

Juhannuksena kakkukin on naku. Nakukakku eli Naked Cake on hittikakku, jossa maistuu kesä. Tee pohja etukäteen tai osta se valmiina. Käytä kakkuun mustikoita kuten tässä, tai kokoa kakku mansikoista ja täytä kermavaahdolla, jonka olet maustanut sitruunaiseksi lemon curdilla. Takuuvarma juhannushitti.

naku_naku

Mustikkainen nakukakku

Juhannusbrunssille

Pataleipä on kuohkea.

Pataleipään voi piilottaa vaikka ne kuuluisat juhannusyrtit, jos ne poimii yrttiruukusta! Pataleivän kanssa maistuu juhannusaamuna  Chorizo-shaksuka.

Ja jos pataleipäviipaleet paahtaa grillissä, niiden päälle voi laittaa  meksikolaista tomaattituoresalsaa eli Pico de Galloa. Sama salsa toimiin myös grillatun lihan ja kalan soosina.

Jos uusia perunoita jää aterialta tähteeksi, niin nekin voi uusiokäyttää ja upottaa herkulliseen frittattaan.

Kesäjanoon

Kesäisiä booleja

Kesäbooli ei kihahda hattuun

Kommentit

Kommentoi juttua: Blonditiinan kootut juhannusvinkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X