Himahella

Eataly Stockholm on ruokaturismin kuuma kohde Tukholmassa

© Tiina Rantanen

Tukholman Biblioteksgatanille avautui helmikuussa 2018  Eataly Stockholm -ruokakeidas ja se onkin kiinnostavin ruokaturismin kohde juuri nyt läntisen naapurimme pääkaupungissa!

Liikeidea on yksinkertainen: tarkoituksena on koota kaikki italialaiset huippuelintarvikkeet saman katon alle. Paikkaan, jossa voi syödä, shoppailla ja oppia. Oscar Farinetti visioi Eataly-konseptin jo vuonna 2002, ja viisi vuotta myöhemmin ensimmäinen ruokakeidas avasi ovensa vanhassa vermuttitehtaassa Torinossa 2007.

© Tiina Rantanen

Konsepti on nykyään levinnyt ympäri maailmaa  ja Tukholman Eataly on järjestyksessä numero 40.  Jokainen Eataly on joko mielenkiintoisessa tai historiallisessa miljöössä ja niillä on kaikilla oma teemansa: Rooman Eatalyssa se on kauneus, Milanossa musiikki, Istanbulissa historia ja Dubaissa tulevaisuus.

Tukholman teema on sillat, sillä kaupunki on rakennettu 14 saarelle, joita yhdistää 57 siltaa. Sillat edustavat kehitystä, yhteyksiä ja pysyvyyttä. Sillat eivät pelkästään helpota kulkua paikasta toiseen, ne myös symboloivat vaikeuksien voittamista. Näin kerrotaan yrityksen nettisivuilla.

© Tiina Rantanen

Biblioteksgatanin Eataly  Stockholm on 1915 rakennetun, suojellun Röda Kvarn-elokuvateatterin tiloissa. Monille huikea miljöö tuli tutuksi jo aiemmilla vierailulla, sillä elokuvateatterin tiloissa toimi aikaisemmin nuorison suosima Urban Outfitters -vaatekauppa.  Samat upeat, huikeankokoiset kristallikruunut koristavat tilaa yhä edelleen tätä kahteen kerrokseen levittäytynyttä ruokakeidasta.

© Tiina Rantanen

Eataly Stockholmissa on 19 yrittäjää, jotka tarjoavat italialaisia herkkuja: ilmakuivattua kinkkua ja leikkeleitä, juustoja pitkään kypsytetystä parmesaanista aina juuri valmistettuun mozzarellaan, paikanpäällä tehtyä tuorepastaa, merenherkkuja, oliiviöljyjä, tuoreita kasviksia ja hedelmiä sekä herkullisia leipiä ja leivonnaisia. Eikä unohdeta suklaata!

© Tiina Rantanen

Lisäksi 3000 M2 kokoisessa vanhassa elokuvateatterissa on ravintolamaailma, josta löytyy oma paikkansa niin pasta-ja pizza aterialle  kuin italialainen tori, La Piazza, sitä ympäröivine myyntimisteineen.  Koska oppiminen on tärkeä osa konseptia, Eatalyssa järjestetään myös kokkikursseja.

© Tiina Rantanen

Eatalyn 10 kohdan manifesti on vapaasti suomennettuna seuraava:

© Tiina Rantanen
 1. Rakastamme ruokaa
 2. Ruoka yhdistää meitä kaikkia
 3. Intohimostamme on tullut työmme
 4. Elämänlaadun salaisuus on laadukkaat tuotteet
 5. Kaikki ihmiset kuuluvat kohderyhmäämme
 6. Syö, shoppaa, opi
 7. Teemme tämän yhdessä
 8. Valikoima, saavutettavuus, tieto
 9. Luottamus ansaitaan joka päivä
 10. Elinikäinen kanta-asiakkuus
© Tiina Rantanen

Eataly Stockholmin terasilla maistuu hellepäivänä Aperol Spritz.

Eataly Stockholm

Bliblioteksgatan 5, Tukholma, Ruotsi


  Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eataly Stockholm on ruokaturismin kuuma kohde Tukholmassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *