Himahella

Espanjalainen manteligazpacho

Tämä espanjasta kotoisin oleva kylmä keitto on viettelevä alkuruoka tai hellepäivän viilentäjä. 
8-10 annosta
maidoton, vege
250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
6 dl jääkylmää vettä
100 g ( 4 viipaletta) kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
8­-10 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
½ dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
KORISTEEKSI
paahdettuja mantelilastuja
Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne. Kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.
Laita tehosekoittimeen mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet.  Lisää vesi koneen käydessä ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalainen manteligazpacho

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.