Espanjalainen manteligazpacho

Tämä espanjasta kotoisin oleva kylmä keitto on viettelevä alkuruoka tai hellepäivän viilentäjä. 
8-10 annosta
maidoton, vege
250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
6 dl jääkylmää vettä
100 g ( 4 viipaletta) kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
8­-10 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
½ dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
KORISTEEKSI
paahdettuja mantelilastuja
Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne. Kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.
Laita tehosekoittimeen mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet.  Lisää vesi koneen käydessä ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla


Instagram

  • One day at Champagne! #piperexperience #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #kostjasibulatalu
  • Working, working.... #visitpeipsi #presstrip #voronjagalerii
  • Peipsijärven sipulitiellä. #sibulatee #visitpeipsi #presstrip
  • Terveisiä Setomaalta! #setomaa #visitpeipsi #presstrip
  • Art for art sake! #visitpeipsi #visitestonia🇪🇪 #setomaa
  • Pistetään jalalla koreasti! #visitpeipsi #setomaa #folkdance #presstrip

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Espanjalainen manteligazpacho

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.