Lampaanpotkat ovat mitä parhainta talviajan tarjottavaa. Ne muhivat uunissa suussasulan mureiksi ihan itsestään. Potkien seuraksi sopii mainiosti sitruunalla maustetettu perunasose. Niille, jotka välttävät perunaa, suosittelen vaihtoehdoksi piparjuurijuustolla tai -tahnalla maustettua bataattisosetta. 
4 lampaan- tai karitsanpotkaa
voita tai öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ l vettä
4 rkl lihafondia
4–5 dl punaviiniä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 rkl kuivattuja sieniä
LISÄKSI
pala palsternakkaa
8–10 pikkusipulia
2–3 porkkanaa
pala selleriä
4–5 valkosipulinkynttä
2–3 rkl tummaa kastikesuurusta
ripaus mustapippuria
Ruskista lampaanpotkat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele potkat pataan. Kaada vesi paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää joukkoon lihafondi ja punaviini, ja kaada neste pataan. Lisää rosmariininoksat ja kuivatut sienet. Peitä pata kannella ja anna potkien hautua 150-asteisessa uunissa tunnin verran.
Kuori ja paloittele kasvikset. Pikkusipulit ja valkosipulinkynnet voi panna pataan kokonaisina. Lisää kasvikset pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1 ½ tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luusta.
Nosta potkat reikäkauhalla vadille kasvisten kanssa. Suurusta liemestä kastike. Tarkista suola.
Tarjoa potkat sitruunaperunasoseen kanssa.
Sitruunaperunasose
1 kg jauhoisia perunoita
50 g voita
2 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuroi
1 tl suolaa

Kuori perunat, lohko ne ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää soseeseen voi, maito ja raastettu sitruunankuori. Tarkista suola.