Hävikistä herkuksi – Blonditiinan blinipiirakka

 

Blinipiirakka on helppo tapa muuttaa hävikki herkuksi!

Joulun jälkeen jääkaapista löytyy kaikenlaista herkkua, jota vatsa ei joulunpyhinä ole vetänyt. Mikään ei harmita enempää kuin kalliin ruoan biojätteeseen mättäminen, joten pyrin välipäivinä aina taikomaan olemassa olevista ruoista jotain uutta. Niinpä näin vuoden vaihtumista odotellessa Blondikeittiössä syntyi piirakka, jossa annettiin joulun blini- ja kalapöydän jämille uusi elämä.

Tein jääkaapissani inventaarioita joulun jämäruoista. Sieltä löytyi muutamia viipaleita graavisiikaa ja -lohta, erilaisia mätejä  oli purkin pohjilla muutaman ruokalusikallisen verran ja smetanaan tehtyä metsäsienisalaattiakin ehkä desin verran. Myös kaapista löytynyt tuore lehtitaikina ilmoitti, että sen best before -päivä on juuri tänään.  Eipä siinä mitään, pistetään kokkisota käyntiin!

Ruokatoimittajaystäväni hehkutti minulle jo vuosi sitten miten kätevä tuote Lidlin tuoretiskistä löytyvä lehtitaikinaon. Se on leivinpaperiin kääritty, ohueksi kaulittu lehtitaikina, joka on pellille levittämistä vaille valmis. Ei sulattamista, ei kaulimista.  Voitelin taikinalevyn munalla ja taiteilin pintaan muutamat ristikkoviillot. Paistoin taikinaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.  Hetken jäähdyttyään pohja oli valmis täytettäväksi.

Tämän jälkeen nostelin pohjan päälle sienisalaattia, graavikalaviipaleita ja mätiä.  Lopuksi rouhaisin kaiken päälle mustapippuria ja ripottelin tuoretta tilliä. Herkku oli pöydässä ja valmiina tarjottavaksi alle puolen tunnin.

Ohje: Blonditiinan blinipiirakka

Juomavinkki: Blinipiirakka maistuu esimerkiksi lageroluen kanssa, mutta juhlavamman tarjoilun saa aikaiseksi kaatamalla lasiin kuplajuomaa, vaikkapa uusiseelantilaista,  erittäin kuivaa roseekuohuviiniä, Lindauer Rosé Brutia, 13,49 e.

Herkullista hävikintorjuntaa toivottaa

Blonditiina

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Hävikistä herkuksi – Blonditiinan blinipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X