Helppo syysherkku - juustoinen porokiusaus

Kaupallinen yhteistyö Appenzeller
Konstailematon kiusaus on parasta syys- tai talviruokaa. Kun kokoat kiusauksen herkullisesta Appenzeller-juustosta ja kylmäsavustetusta pororouheesta, puhutaan jo viikonloppuherkusta. Tee kiusaus itse alusta alkaen tai valitse nopsa oikotie pakastesuikaleilla. Herkkua kummallakin tavalla. Tähän kiusaukseen on helppo langeta!
Miedosti maustettua Appenzeller® Mildly spicy-juuston herkullisuus perustuu yrttiliemeen, jolla juustoja harjataan vähintään kolmen kuukauden ajan. Sen tarkka resepti on salaisuus, jonka vain muutama ihminen tietää.
Appenzeller® Mildly spicy
- ei sisällä säilöntä- ja lisäaineita
- on laktoositon
- ei sisällä maunvahentajia
- ei sisällä gluteenia
Juustoinen porokiusaus
4 annosta
gluteeniton
1 kg peruna-juuressekoitusta
tai
600 g perunoita
3 porkkanaa
1 sipuli
pala juuriselleriä
Lisäksi
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
200 g Appenzeller Mildly spicy – tai Appenzeller Classic -juustoa raastettuna
1/4 tl mustapippuria
1/2 – 3/4 tl suolaa
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
3 – 4 dl kuohukermaa
- Jos käytät kiusaukseen tuoreita kasviksia, kuori ja suikaloi ne tulitikkumaisiksi. Käytä peruna-juurespakaste kiusaukseen jäisenä.
- Lado uunivuokaan kerroksittain peruna-juuresseos, pororouhe, 3/4 osaa juustoraasteesta ja mausteet Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
- Kaada kerma kiusauksen päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jos pinta tummuu liikaa paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Tarjoa juustoinen porokiusaus karpalosurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.
Juomavinkki
Tarjoa juustoisen kiusauksen parina lageria tai pilsiä. Vaalea olut on kiusauksen perinteinen, raikas pari.
Mikäli haluat kiusauksen kaveriksi viiniä, valitse täyteläinen tai keskitäyteläinen ja mehevän marjainen punaviini, esimerkiksi portugalilainen Symington Altano Organic 2017, 14,90 e.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo syysherkku - juustoinen porokiusaus