Mainos: Le Gruyère AOP
HimahellaMainos

Juustoiset kuha-parsarullat ovat keväinen sesonkiherkku

Kaupallinen yhteistyö: Le Gruyère AOP.

Kuharullien sisässä on juustoinen kalamureke, jossa on parsapaloja. © Tiina Rantanen

Juustoiset kuha-parsarullat ovat keväisten juhlien hienostunut kalaruoka. Ja mikä parasta, ne valmistuvat reilussa puolessa tunnissa.

Näyttävät kuharullat aateloidaan sveitsiläisellä Le Gruyére -juustolla, joka on yksi maailman hienoimmista juustoista. Sen historia on jäljitettävissä ainakin vuoteen 1115 saakka. Nuoren guyèren maku on hedelmäinen, mutta juusto saa iän ja suolapitoisuuden lisääntyessä pähkinäisiä sävyjä. Kasvattamalla rasvapitoisuutta, lisäämällä suolaa ja pidentämällä kypsytysaikaa juustoon saadaan yhä voimakkaampi ja intensiivisempi aromi. Le Gruyère AOP Réserve on vähintään 10 kuukautta kypsytettyä juustoa. Se on maultaan intensiivinen ja erityisen aromikas.

Lue myös:  Kevään juhliin – juustoiset parsapiiraat

Juustoiset kuha-parsarullat

4 annosta

Valmistusaika: 30 minuuttia

gluteeniton

600 g kuhafileitä

4 tankoa vihreää parsaa

1 kananmunan valkuainen

2 dl raastettua Le Gruyére AOP -juustoa

1/2 dl silputtua korianteria

1 tl inkivääritahnaa

1/2 dl silputtua korianteria

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Keittämiseen

1/2 dl kalalientä (fondista)

2 dl valkoviiniä

Lisäksi

1 nippu keitettyä vihreää parsaa

keitettyjä pariisinperunoita

  1. Leikkaa parsoista nuput rullien koristelua varten, leikkaa tangot ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. 
  2. Jauha kolmasosa kalafileistä monitoimikoneessa karkeaksi murekemassaksi. Lisää massaan valkuainen, valutetut parsat , 1 1/2 dl juustoraastetta ja mausteet.
  3. Halkaise loput kuhafileet pituussuunnassa ja ripottele niille hieman suolaa. Jaa kalamureke yhtä moneen osaan kuin sinulla on fileesuikaleita. Tee kalamassasta pallo, pane se fileen leveämpään päähän ja rullaa filee kääryleeksi. Tee alumiinifoliosta nauha ja kääri se kalarullan ympärille, jotta se pysyy kiinni kypsennyksen aikana. Koristele rulla parsanupuilla ja lopulla juustoraasteella.
  4. Pane kalarullat paistokasariin ja kaada kaveriksi kuuma kalaliemi ja viini. Kypsennä rullia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Älä anna liemen kiehua! Ota kalat liemestä ja pideä lämpiminä.
  5. Asettele kalat tarjoiluvadille yhdessä keitetyn tai grillatun vihreän parsan kanssa. Kaada päälle voikastike. Tarjoa välittömästi korianterissa pyöräytettyjen pariisinperunoiden kanssa.

Juustoiset kuha-parsarullat kypsennetään kala-valkoviinileimessä. © Tiina Rantanen

Beurre Blanc eli voikastike

2 salottisipulia

1/2 dl valkoviinietikkaa

2 dl kuharullien kypsennyslientä

1 dl valkoviiniä

200 g (suolatonta) voita

1 rkl silputtua korianteria

suolaa ja pippuria

2 rkl sitruunamehua

1/2 dl kuohukermaa

  1. Silppua salottisipulit hyvin hienoksi silpuksi.
  2. Pane kattilaan etikka, vesi, viini ja sipulihakkelus. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä 1/4 alkuperäisestä määrästä
  3. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
  4. Kuumenna kastike uudelleen. Mausta suolla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella. Jos haluat voikastikkeestasi sileän, siivilöi se ennen kerman lisäämistä.

Viinivinkki

© Alko

Keväisten kuharullien kaveriksi sopii pirteä ja hedelmäinen, eteläafrikkalainen valkoviini Fleur du Cap Natural Light Chenin Blanc 2019, 948 e. 

Kommentit (2)

Paska ohje ei muuta paitsi kastike on nam kiitos

Älä erehdy tekemään tätä!

Kommentoi juttua: Juustoiset kuha-parsarullat ovat keväinen sesonkiherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X