MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Kasvislasagne maistuu kaikille

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP

Herkullinen kasvislasagne aateloidaan kypsytetyllä Le Gruyère AOP -juustolla.

Kukapa ei pitäisi lasagnesta eli kotoisasti lassesta! Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauheliha- tai kasviskastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Parhaimmillaan lasagne on mehevän kostea ja täyteläinen. Himahellan keittiössä syntyi kasvislasagne, joka maistuu myös maitotuotteita syöville vegeille. Sillä onhan juustolla tärkeä rooli tässä klassikkoherkussa Sveitsiläinen Le Gruyère AOP-juusto antaa lasagnelle ihan oman, aromaattisen makunsa. Valitse lasagneen sopiva Gruyère oman mieltymyksesi mukaan:

*Klassisen, 6-9 kuukauden ikäisen,  juuston hento maku miellyttää miedon juuston ystäviä.

* Gruyère AOP Réserve on maultaan jo selvästi voimakkaampi  ja aromaattisempi.

* Joitakin tahkoja pidetään kellarissa jopa kaksi vuotta; ne ovatkin sitten tarkoitettu vahvojen juustojen ystäville.

Vegelasse eli juustoinen kasvislasagne

6 annosta

lakto-vegetaarinen

12 lasagnelevyä

1 ruukku basilikaa

250 g kirsikkaterttutomaatteja

Paahdetut kasvikset

1 munakoiso

1 kesäkurpitsa

1 punainen paprika

200 herkkusieniä

1/2 dl öljyä

Tomaattikastike

2 rkl öljyä

1 sipuli

4-5 valkosipulinkynttä

1 dl ketsuppia

ripaus chilihiutaleita

500 g tomaattimurskaa

2 dl valkoviiniä (tai omenamehua)

1 rkl hunajaa

1 rkl Provencen yrttiseosta

suolaa

mustapippuria

Juustokastike

1 l täysmaitoa (Kiehu)

1 dl vehnäjauhoja

70 g pinaattia

2 tl karkeaa dijon-sinappia

1 tl suolaa

1/8 tl mustapippuria

100 g Le Gruyère -juustoa raastettuna.

Pinnalle

100 g Le Gruyère -juustoa raastettuna.

  1. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Pyöräytä kasvikseet öljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä kasviksia 250-asteisen grillivastuksen alla kunnes ne saavat väriä, noin 15 minuuttia.
© Tiina Rantanen

 2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta vähintäin 10 minuuttia.

© Tiina Rantanen
  1. Tee juustokastike.Hienonna huuhdellut pinaatit. Mittaa maito ja jauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää hienonnettu pinaatti ja keitä muutama minuutti. Mausta kastike ja lisää juustoraaste kastikkeen joukkoon.
© Tiina Rantanen

4. Levitä tomaattikastiketta  vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä, tomaatti- ja juustokastiketta kerroksittain. Jätä juustokastikekerros päällimmäiseksi.

© Tiina Rantanen

5. Ripottele pinnalle juustoraaste. Lisää (puolitetut) kirsikkatomaatit ja basilikaa. Kypsennä  lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia.

© Tiina Rantane
  1. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
© Tiina Rantane

Viinivinkki

© Alko

Italialaisen kasvislasagnen kanssa maistuu kuiva ja kevyen mausteinen  italialainen valkoviini, esimerkiksi  Tommasi Le Rosse Pinot Grigio 2018, 12,98 e.

 

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvislasagne maistuu kaikille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *