Himahella

Kinkkujuustovohvelit - streetfoodia klassikkotwistillä

© Tiina Rantanen

Vohvelirauta unohtuu helposti kaapin perukoille, mutta välillä  se on pitänyt kaivaa esiin, kun vohveliraudalle on keksitty uutta käyttöä. Rapakon takana vohveliraudalla paistetaan alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi muitakin brunssiherkkuja. Mm. pullat ja rullattu pizza ovat saaneet pinnalleen vohvelikuvion Himahellassa vohvelikuvion jo aikaisemminkin. Samoin vohvelirautaa on tullut käytettyä kuviomaan paahtoleipää voileipägrillin tapaan. Linkit ohjeisiin löydät postauksen lopusta.

Kinkkujuustovohvelit – streetfoodia klassikkotwistillä

Croque monsieur ja croque madame ovat ranskalaisia, kinkulla ja juustolla päällystettyjä lämpimiä voileipiä. Madame aateloidaan tavallisesti vielä paistetulla kananmunalla.

Niinpä klassinen Croque monsieur sai blondikeittiössä muodon, jota voisi kutsua vaikka Blondin kinkkujuustovohveliksi. Tästä ei nyt kannata vetää hernettä nenään, nimi tulee vohveliraudasta, ei varsinaisesta ruokalajista!

Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan

neljä annosta

4 hampurilaissämpylää

8 viipaletta käristettyä pekonia tai savukinkkua

1/2 dl majoneesia

1 tl karkeaa dijoninsinappia

1 rkl makeaa chilikastiketta

8 viipaletta voimakkaan makuista juustoa ( esim. Appenzeller)

  1. Paista pekoni rapeaksi pannulla omassa rasvassaan, Voit kypsentää sen myös mikrossa  kahden talouspaperiarkin välissä. Aikaa siihen menee noin 3-4 minuuttia mikroaaltouunin tehosta riippuen.
  2. Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja chilikastike.
  3. Halkaise hampurilaissämpylät ja voitele sämpylöiden toinen puoli majoneesiseoksella. Pane kaksi juustoviipaletta majoneesin päälle, juuston päälle käristetty pekoni tai kinkkuviipaleet ja niiden päälle jälleen juustoviipaleet.
  4. Kypsennäleivät vohveliraudalla, niin saat pintaan hauskan vohvelikuvion. Nauti heti.
© Tiina Rantanen

Muista myös nämä vohveliraudalla syntyvät herkut:

Ohje: Kantarelli-härkis-toast

Ohje: Pullavohvelit

Ohje: Nyt pannaan pizza rullalle

Ohje: Churrovohvelit haastavat munkit

 

Churro vohvelit
© Tiina Rantanen

 

Vohvelirautaterveisin

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkujuustovohvelit - streetfoodia klassikkotwistillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *