Vohvelirauta unohtuu helposti kaapin perukoille, mutta välillä  se on pitänyt kaivaa esiin, kun vohveliraudalle on keksitty uutta käyttöä. Rapakon takana vohveliraudalla paistetaan alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi muitakin brunssiherkkuja. Mm. pullat ja rullattu pizza ovat saaneet pinnalleen vohvelikuvion Himahellassa vohvelikuvion jo aikaisemminkin. Samoin vohvelirautaa on tullut käytettyä kuviomaan paahtoleipää voileipägrillin tapaan. Linkit ohjeisiin löydät alta.

Ohje: Pullavohvelit

Ohje: Nyt pannaan pizza rullalle

Ohje: Kantarelli-härkis-toast

Kinkkujuustovohvelit – streetfoodia klassikkotwistillä

Croque monsieur ja croque madame ovat ranskalaisia, kinkulla ja juustolla päällystettyjä lämpimiä voileipiä. Madame aateloidaan tavallisesti vielä paistetulla kananmunalla.

Niinpä klassinen Croque monsieur sai blondikeittiössä muodon, jota voisi kutsua vaikka Blondin kinkkujuustovohveliksi. Tästä ei nyt kannata vetää hernettä nenään, nimi tulee vohveliraudasta, ei varsinaisesta ruokalajista!

Kinkkujuustovohvelit Croque monsieurin tapaan

4 hampurilaissämpylää

8 viipaletta käristettyä pekonia tai savukinkkua

1/2 dl majoneesia

1 tl karkeaa dijoninsinappia

1 rkl makeaa chilikastiketta

8 viipaletta voimakkaan makuista juustoa ( esim. Appenzeller)

  1. Paista pekoni rapeaksi pannulla omassa rasvassaan, Voit kypsentää sen myös mikrossa  kahden talouspaperiarkin välissä. Aikaa siihen menee noin 3-4 minuuttia mikroaaltouunin tehosta riippuen.
  2. Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja chilikastike.
  3. Halkaise hampurilaissämpylät ja voitele sämpylöiden toinen puoli majoneesiseoksella. Pane kaksi juustoviipaletta majoneesin päälle, juuston päälle käristetty pekoni tai kinkkuviipaleet ja niiden päälle jälleen juustoviipaleet.
  4. Kypsennäleivät vohveliraudalla, niin saat pintaan hauskan vohvelikuvion.

Nauti heti.

Churro vohvelit

Vai onko makeannälkä?  Kokeile espanjalaisesta klassikoleivonnaisesta ideansa saaneita churrovohveleita! Ne ovat sitten jo perinteisiä vohveleita.

Postaus: Churrovohvelit haastavat munkit

Vohvelirautaterveisin

Blonditiina