Himahella

Kauneutta keittiökaapeista

Naisihmisen restaurointiin tarvitaan monenlaista purkkia ja purnukkaa. Kylpyhuoneeni kaappia siivotessani löysin sieltä jos jonkinlaista ihmeainetta ja tuhkimotippaa.

Himahella_kauneus

Ruoka näkyy myös kauneusteollisuuden raaka-aineissa. Omasta kaapistani löytyi kaviaaripohjaista silmänympärysvoidetta, mangon tuoksuista vartalovoita, punaviiniuutetta sisältävää kosteusvoidetta sekä tumman suklaan ja amareton tuoksuista suihkugeeliä. Mutta jos halutaan pysyä aivan luomuna ja ruohonjuuritasolla, niin keittiökaapeistakin löytyy runsaasti kauneudenhoitoaineita. Niitä voi nauttia sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Vanha totuus on, että sitä olet mitä syöt, mutta keskitytään nyt ulkoiseen kauneudenhoitoon. Vastuu näiden vinkkien kokeilusta siirtyy lukijalle, vaikka savolainen en olekaan.

Vinkki 1 Itkupussit silmien alla? Lähes jokainen nainen tietää, että teepussit tai kurkkuviipaleet silmillä ovat ensiapu väsyneille, punaisille silmille. Toimii vartissa.

Vinkki 2 Hiukset roikkuvat aamulla rasvaisina, eikä aika millään riitä hiustenpesuun. Ei hätää, kaurahiutaleet tai perunajauho käyvät kuivapesuaineesta. Siitä vain ”vaahdotat” ensin jauhoilla ja harjaat hiukset puhtaiksi. Tällä ensiavulla pärjää yhden päivän. Tätä tuli testailtua teini-iässä.

Vinkki 3 Seisoitko koko päivän ja jalat ovat turvoksissa? Anna niille virkistävä jalkakylpy. Täytä vati lämpimällä vedellä, sekoita siihen 3 rkl karkeaa merisuolaa, 2 rkl oliiviöljyä, 4 viipaletta sitruunaa ja 4 viipaletta appelsiinia. Pane väsyneet jalkasi kylpyveteen ja nauti. Sitruunalla voit myös hangata kantapäitäsi, sillä sitruunan hedelmähapot pehmentävät kovettumia.

Vinkki 4 Ovatko hiukset kuivat ja kiillottomat keskuslämmityskauden alettua? Hiero hiuksiin hyvää oliiviöljyä ennen hiustenpesua. Käytä mietoa sampoota ja keskity juuriin. Huuhtele kylmällä vedellä, sillä se sulkee hiuksen pintakerroksen suomut ja antaa hiuksiin kiiltoa.

Vinkki 5 Mokkainen vartalonkuorinta-aine syntyy kun sekoitat 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl sokeria ja 1-2 rkl käytettyjä kahvinporoja keskenään. Kuori kasvot ja keho hellästi hieromalla, vältä arkaa silmänympärysihoa. Anna kuorinta-aineen vaikuttaa hetki ennen suihkua. Mikäli kuorinta on kasvojen iholle liian voimakas, kuori ainoastaan oliiviöljyllä ja kahvinporoilla.

Vinkki 6 Kun iho kuivuu talvella, hunajasauna pehmentää ihoa. Sivele juoksevaa hunajaa ihollesi ja nauti löylyistä. Miten makealta se tuntuukaan!

Vinkki 7 Tee suklaanaamio, jossa sekoitat sulatettua tummaa suklaata hyvään päivä- tai perusvoiteeseen. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 1-15 minuuttia. Tuoksuu taivaalliselta.

Herkullisia kauneudenhoitohetkiä!
Toivoo Himahellan Tiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauneutta keittiökaapeista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.