MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Kesäjuhlien juustoiset salaatit

Kaupallinen yhteistyö Appenzeller Switzerland

© Tiina Rantanen

Salaatit  kuuluvat kesään ja kevään juhliin.  Juustoiset salaatit maistuvat lähes kaikille, sillä sama salaatti sopii niin sekaanille kuin kasvissyöjälle.  Ne voivat olla joko muun ruoan lisäkkeitä tai itsessään kokonaisia aterioita. Salaatteja voi tarjota niin kylmänä kuin lämpimänä.

Juustoinen melonimalja

neljä annosta

gluteeniton, kasvis

250 g vesimelonista tehtyjä palloja

250 g  hunajamelonista tehtyjä palloja

200 g Appenzeller® Mildly spicy -juustoa

1 dl silputtua minttua

1 dl neitsytoliiviöljyä

1/2  sitruunan mehu ja raastettu kuori

sormisuolaa

rouhittua mustapippuria

  1. Sekoita kulhossa tai tehosekoittimessa öljy, minttu ja puolen sitruunan raastettu kuori. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Tee meloneista palloraudalla palloja. Mausta pallot sitruunamehulla , suolalla, pippurilla ja minttuöljyllä. KuutioiAppenzeller-juusto
  3. Pane salaattikulhoon kerroksittain melonipalloja ja juustokuutioita. Koristele tuoreella mintulla.

 

 

© Tiina Rantanen

Lämmin Nizzan salaatti

neljä annosta

gluteeniton, laktoositon, kasvis

500 g keitettyjä (uusia) perunoita

4 keitettyä kananmunaa

2 punasipulia

150 g vihreitä papuja

10 kirsikkatomaattia

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl balsamicoa

1/2 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

100 g raastettua Appenzeller® Classic -juustoa

  1. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä. Ryöppää tuoreet pavut napakan kypsiksi. Pakastepapujen täytyy vain sulaa
  2. Leikkaa punasipulit ja perunat lohkoiksi ja sekoita ne keskenään kulhossa oliiviöljyn kanssa. Lisää joukkoon pavut ja lohkotut kirsikkatomaatit. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna paistinpannu ja kaada maustuneet raaka-aineet pannulle. Lämmitä raaka-aineita hetki ja kaada seos laakealle vadille. Sekoita joukkoon Appenzeller-juustoraaste. Nostele päälle lohkotut kananmunat.

Caesarinsalaatti

2-3 annosta

laktoositon

1-2 (400 g) rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia

4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja

1-2rkl neitsytoliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

Appenzeller® Superior spicy -raastetta tai lastuja

Kastike

1 kananmunan keltuainen

3-4 anjovisfileetä

1 rkl sitruunanmehua

1 rkl vettä

1 tl sinappia

ripaus mustapippuria

1 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi

  1. Huuhdo salaatinlehdet, valuta ja revi salaatti laakeaan kulhoon.
  2. Kuutioi paahtoleivät. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
  3. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
  4. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle Appenzeller-raaste ja leipäkuutiot tai -krutongit.
© Tiina Rantanen

 

Appenzeller -juustoperheestä löytyy herkkujuusto jokaiseen makuun ja salaattiin

 Appenzeller® Bio mildly spicy (3 kk)

Syksystä 1996 lähtien Appenzeller®-juustoa on valmistettu myös luomumaidosta.  Luonnonmukaisen Appenzeller® -juuston erotat juustotiskissä Bio-kuorileimasta ja BIO-sanasta etiketissä. Juuston maku on sama kuin yhtä kauan kellaroidun Appenzeller® Mildly spicy-juuston.

Appenzeller® Strongly spicy (4 kk)

Appenzeller® Strongly spicy -juusto saa vahvan, mausteisen makunsa kypsyessään kellarissa vähintään neljä kuukautta. Appenzeller® Strongly spicy -juuston tunnistaa kultaisesta etiketistä.

Appenzeller® Extra spicy (6 kk)

Tämä Appenzeller®-perheen jäsen on todellista juustojen aatelia,  sillä se on kypsynyt kellarin uumenissa vähintään kuusi kuukautta. 5 ½ kk:n ikäisenä juustojen erikoisasiantuntijat kontrolloivat jokaisen tahkon kypsymisasteen ja valikoivat ainoastaan parhaimmat tahkot Appenzeller®-juustoista kypsytyksen loppusuoralle. Extra spicy-juuston tunnistaa mustakultaisesta etiketistä.

Appenzeller® Superior spicy  (9 kk)

Superior spicy on Appenzeller® -perheen uusin tulokas. Luonteeltaan pikantin ja tasapainoisen juuston pinnalla on suolakiteitä. Juuston maku on pyöreän kermainen. Yhdeksän kuukautta kellareissa kypsytetty Superior spicy maistuu yllättävästi erilaiselta kuin muut  Appenzeller®-perheen jäsenet.

Viinivinkki

Salaattien kaveriksi sopii ranskalainen, Provencen alueelta kotoisin oleva Retrofollies 2017 -roseeviini, 12,39 e. Se on väriltään kauniin kalpea ja maultaan kuiva, miellyttävän hapokas ja marjainen.

  


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäjuhlien juustoiset salaatit

gitten

Ei Caesarinsalaatti ole gluteeniton, jos siinä on käytetty leipäkuutioita. Erittäin iso virhe meitä keliaakikkoja ajatellen.

Tiina Rantanen

Kiitos huomiosta! Virhe on korjattu.

Vastaa käyttäjälle Tiina RantanenPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *