Himahella

Kesäpata Blondikeittiön tapaan

Kesäpata on yhdessä astiassa valmistuva helppo ja herkullinen ruoka. © Tiina Rantanen

Kesäpata valmistettiin Blondikeittiössä kaapista löytyneistä varhaiskasviksista. Siinä maistuu niin varhaiskaali, sipulit varsineen, varhaisporkkanat kuin uudet perunatkin. Proteiinina on ihan tavallinen nauta-sikajauheliha, mutta vegeversioon sen voi loppuvaiheessa korvata Härkiksellä tai jättää kokonaan poiskin. Yhdenastian ruoka maistuu varsinkin kaaliruokien ystäville, joihin itse lukeudun.

Kesäpadan mausteeksi sopivat tuoreet yrit: rosmariini, rakuuna, laakerinlehti ja sitruunatimjami. © Tiina Rantanen

Kesäpata Blondikeittiön tapaan

400 g nauta-sikajauhelihaa

3-4 varhaissipulia varsineen

3-5 valkosipulinkynttä

1 tl sormisuolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

3-4 varhaisporkkanaa

1 kerä (noin kilo) vahaiskaalia

10-12 uutta perunaa

250 g kirsikkatomaatteja

5-6 dl hyvää liha- tai kasvislientä

1 oksa rosmariinia

1 rkl silputtua (sitruuna)timjamia

1 rkl silputtua rakuunaa

  1. Leikkaa sipuli renkaiksi, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat, suikaloi kaali.  Pese ja raaputa uudet perunat hyvin.
  2.  Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhelihan joukkoon ensin sipulit, valkosipuli  ja porkkanat, sitten kaalisuikaleet. Kääntele kasviksia hetki jauhelihan joukossa.
  3.  Lisää pataan lihaliemi, kokonaiset perunat ja kokonaiset tomaatit. Lisää joukkoon myös yrit. Kypsennä pataa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
Blonditiina kävi kesäkuussa Mikolan luomutilalla katsomassa miten tomaatteja kasvatetaan.

Pataruokaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäpata Blondikeittiön tapaan

Vastaa käyttäjälle Päivi / Lentävät sardiinitPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *