Kesäpata Blondikeittiön tapaan
Kesäpata valmistettiin Blondikeittiössä kaapista löytyneistä varhaiskasviksista. Siinä maistuu niin varhaiskaali, sipulit varsineen, varhaisporkkanat kuin uudet perunatkin. Proteiinina on ihan tavallinen nauta-sikajauheliha, mutta vegeversioon sen voi loppuvaiheessa korvata Härkiksellä tai jättää kokonaan poiskin. Yhdenastian ruoka maistuu varsinkin kaaliruokien ystäville, joihin itse lukeudun.
Kesäpata Blondikeittiön tapaan
400 g nauta-sikajauhelihaa
3-4 varhaissipulia varsineen
3-5 valkosipulinkynttä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3-4 varhaisporkkanaa
1 kerä (noin kilo) vahaiskaalia
10-12 uutta perunaa
250 g kirsikkatomaatteja
5-6 dl hyvää liha- tai kasvislientä
1 oksa rosmariinia
1 rkl silputtua (sitruuna)timjamia
1 rkl silputtua rakuunaa
- Leikkaa sipuli renkaiksi, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat, suikaloi kaali. Pese ja raaputa uudet perunat hyvin.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhelihan joukkoon ensin sipulit, valkosipuli ja porkkanat, sitten kaalisuikaleet. Kääntele kasviksia hetki jauhelihan joukossa.
- Lisää pataan lihaliemi, kokonaiset perunat ja kokonaiset tomaatit. Lisää joukkoon myös yrit. Kypsennä pataa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
Pataruokaterveisin
Blonditiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäpata Blondikeittiön tapaan
Kiva idea tuollainen kesäpata! Kiitos vinkistä, menee kokeiluun.