Himahella

Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Mantelimassa antaa tälle raparperipiirakalle herraskaisen säväyksen.

Kun kehtitin halvatun hyvän rapaparperipiirakan ohjeen, tämä ohje oli sen lähtökohtana. Julkaistakoon sekin niiden iloksi, jotka rakastavat marsipaania tai mantelimassaa!

Raparperi_Raparperi

Italialainen raparperipiirakka

POHJA
200 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
tai
1 pkt (400 g) pakastettua murotaikinaa
TÄYTE
100 g mantelimassaa tai marsipaania
PÄÄLLE
6-7 raparperinvartta
sokeria
KORISTELUUN
tomusokeria
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet. Lisää kerma ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.Anna taikinan jähmettyä viileässä sen aika kun kuorit ja viipaloit raparperit.
Kauli pohjaa varten taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Vuoraa voideltu piirasvuoka, halkaisijaltaan 24-26 cm, taikinalla.
Leikkaa mantelimassaohuiksi viipaleiksi taikinan päälle. Asettele raparperiviipaleet mantelimassalle ja ripottele päälle sokeria.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Puuteroi piiras tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Raparperi_viipaleet

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.