Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Mantelimassa antaa tälle raparperipiirakalle herraskaisen säväyksen.

Kun kehtitin halvatun hyvän rapaparperipiirakan ohjeen, tämä ohje oli sen lähtökohtana. Julkaistakoon sekin niiden iloksi, jotka rakastavat marsipaania tai mantelimassaa!

Raparperi_Raparperi

Italialainen raparperipiirakka

POHJA
200 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
tai
1 pkt (400 g) pakastettua murotaikinaa
TÄYTE
100 g mantelimassaa tai marsipaania
PÄÄLLE
6-7 raparperinvartta
sokeria
KORISTELUUN
tomusokeria
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet. Lisää kerma ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.Anna taikinan jähmettyä viileässä sen aika kun kuorit ja viipaloit raparperit.
Kauli pohjaa varten taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Vuoraa voideltu piirasvuoka, halkaisijaltaan 24-26 cm, taikinalla.
Leikkaa mantelimassaohuiksi viipaleiksi taikinan päälle. Asettele raparperiviipaleet mantelimassalle ja ripottele päälle sokeria.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Puuteroi piiras tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Raparperi_viipaleet

Kommentit

Kommentoi juttua: Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • #tbm #graffiti #buenosaires #visitargentina🇦🇷
  • Tapasimme tänään lounaalla Franz J. Loackerin, jonka perheyrityksen biodynaamisen Valdifalco Morellino di Scansano 2016 -punaviinin Viini-lehti palkitsi helmikuussa Vuoden punainen luomuviini 2018 -arvolla. Viini on ehdolla myös Vuoden viiniksi, mutta tuleeko jättipotti kotiin selviää vasta illalla Viini Wine Awards -gaalaillallisella. Alkon perusvalikoimasta 16,48 e hintaan löytyvä viini sopii loistavasti paitsi pukinkonttiin myös joulupöytään! Ehkä kannattaisi käydä Alkossa asap? #viinilehti #viiniwineawards2018 #vuodenluomupunaviini
  • Juustoinen, täytetty uuniperuna...syysruokaa parhaimmillaan! #swisscheese #appenzeller #himahella #comingsoon‼️
  • Glögiaika! #seasonal #glögi #kehitystyökäynnissä
  • Asado at Argentina! Photo: @kaivos_jp  #tbm #donapaulawines #winetravel #foodtravel
  • Sometimes I feel born to be a paparazzi! #puertavallarta #visitpuertovallarta #vallartaadventures
  • Amos Rex and Massless! #hartwall #taiteellistuukoruoka #whataexperience

blonditiina

X