Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Mantelimassa antaa tälle raparperipiirakalle herraskaisen säväyksen.

Kun kehtitin halvatun hyvän rapaparperipiirakan ohjeen, tämä ohje oli sen lähtökohtana. Julkaistakoon sekin niiden iloksi, jotka rakastavat marsipaania tai mantelimassaa!

Raparperi_Raparperi

Italialainen raparperipiirakka

POHJA
200 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
tai
1 pkt (400 g) pakastettua murotaikinaa
TÄYTE
100 g mantelimassaa tai marsipaania
PÄÄLLE
6-7 raparperinvartta
sokeria
KORISTELUUN
tomusokeria
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet. Lisää kerma ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.Anna taikinan jähmettyä viileässä sen aika kun kuorit ja viipaloit raparperit.
Kauli pohjaa varten taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Vuoraa voideltu piirasvuoka, halkaisijaltaan 24-26 cm, taikinalla.
Leikkaa mantelimassaohuiksi viipaleiksi taikinan päälle. Asettele raparperiviipaleet mantelimassalle ja ripottele päälle sokeria.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Puuteroi piiras tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Raparperi_viipaleet

Instagram

  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu
  • Working, working.... #visitpeipsi #presstrip #voronjagalerii
  • Peipsijärven sipulitiellä. #sibulatee #visitpeipsi #presstrip #foodtraveller

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevätherkku: Italialainen raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X