Himahella

Kukkakaaliwingsit ovat helppo vegeherkku

Helpot kukkakaaliwingsit ovat herkullista naposteluruokaa. © Tiina Rantanen

Kaikille tuttu kukkakaali on nyt todellista seosnkiherkkua. Se on monipuolinen kasvis, joka maistuu niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. Unohda muistot ylikypsäksi keitetystä kukkakaalista ja tartu vaaleaan kaunottareen uusin ottein!

 

Helpot kukkakaaliwingsit

kaksi annosta

kasvis, maidoton

iso kukkakaali tai kaksi pienempää, noin 1 kg

Leivitystaikina

2 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja)

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl (savu)paprikajauhetta

1 tl currya

1 tl kanelia

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

noin 2 dl Black Tower -valkoviiniä (tai kivennäisvettä)

Maustekastike

3 dl BBQ-kastiketta

1-2 tl sriracha-kastiketta

1 rkl kasvimargariinia

Koristeeksi

silputtua, tuoretta korianteria

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Irrota kukkakaalista nuput. Halkaise isoimmat nuput.
  3. Sekoita leivitystaikinan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon valkoviini (tai vesi) hyvin vatkaten. Taikinan tulisi olla paksuhkoa, jotta se tarttuu hyvin kukkakaalin pintaan. Lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä
  4. Dippaa kukkakaalilohkot yksitellen taikinassa niin, että leivitys ympäröi kukkakaalin. Kopauta ylimääräiset taikinat kulhon reunaan ja aseta palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  5. Kypsennä kukkakaalipaloja uunissa 20 minuuttia, käännä palat puolessa välissä paistoa.
  6. Valmista sillä välin wingseille BBQ-kastike. Pane grilli- ja sriracha-kastike kattilaan, lisää rasva. Kuumenna seosta, kunnes kasva sulaa ja antaa kiiltoa kastikkeeseen.
  7. Ota wingsit uunista ja dippaa jokainen vuorollaan BBQ-kastikkeessa. Kypsennä wingsejä vielä 10 minuuttia, jotta saat niihin kauniin paistopinnan.
  8. Ripottele kypsille wingseille silputtua, tuoretta korianteria. Tarjoa kuumina.

Viinivinkki

© Alko

Mausteisten kukkakaaliwingsien kaveriksi sopii puolikuiva ja kevyen yrttinen Black Tower Riesling Gewrztraminer, 9,98 e.

 

Kukkakaalista ja juustosta syntyy gluteeniton pizzapohja. © Tiina Rantanen

Lue myös:

Sesonkiherkku- Gluteeniton kukkakaalipannupizza 

Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit saavat makunsa chimichurrista ja juustosta. © Tiina Rantanen

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaaliwingsit ovat helppo vegeherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *