Lasimestarin lohi + sillipannacotta + uudet perunat=kesä

© Tiina Rantanen

Silli ja uudet perunat kuuluvat ehdottomasti kesäruokien klassikoihin. Nyt kun kotimaiset uudet perunat ovat saapuneet kauppoihin ja toripöydille, on aika aloittaa perinteinen kesäherkuttelu! Lisäksi tarvitset vain hyvää kirnuvoita ja pari palaa ruis- tai saaristolaisleipää. Yksinkertaisesti hyvää!

© Tiina Rantanen

Lasimestarin lohi

8-10 annosta

maidoton, gluteeniton

400 g lohifileetä

1 punasipuli

MAUSTELIEMI

5 dl vettä

2 dl sokeria

1 1/2 dl väkiviinaetikkaa

2 rkl suolaa

2 tl pippurisekoitusta (Huom! kokonaisia pippureita)

1 tl sinapinsiemeniä

1 laakerinlehti

1 porkkana

  1. Tee ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Jäähdytä liemi.
  2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala parin sentin kuutioiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  3. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

© Tiina Rantanen

Sillipannacotta á la Pälkäne

8 pientä lasia tai kaksi annoskulhoa

gluteeniton

2 liivatelehteä

35 g matjessilliä

2 dl kuohukermaa

1/4 tl suolaa

2- 2 1/2 rkl sinappia

1/2 dl silputtua tilliä

1/2 dl silputtua ruohosipulia

2 dl kermaviiliä

KORISTELUUN

1 hienonnettu punasipuli

tilliä

  1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Valuta silli ja hienonna se.  Kuumenna kerma kattilassa ja ota se pois lämmöltä.
  3. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan kermaan. anna jäähtyä.
  4. Lisää kermaan sillikuutiot, suola, pippuri, sinappi, tilli, ruohosipuli ja kermaviili. Sekoita hyvin.
  5. Jaa seos kahdeksaan lasiin tai  kahteen pieneen jälkiruokakulhoon. Pane noin 1 desin verran seosta jokaiseen. Anna hyytyäviileässä seuraavaan päivään.
  6. Koristele pannacotta punasipuli-ja tillisilpulla.

Saaristolaisleipä sopii kalojen kaveriksi.

Lue myös: Todella helppo lakritsainen saaristolaisleipä

Juomavinkki

© Alko

Kesäkalojen kaveriksi sopii lager- tai vehnäolut. Viininystävälle maistuu saksalainen, Riesling-rypäleistä valmistettu valkoviini, esimerkiksi Viinilinna Riesling Kabinett Trocken, 14,99 e.

Kesäruokaterveisin

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Lasimestarin lohi + sillipannacotta + uudet perunat=kesä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Summernight in the City! I ❤️ my Helsinki! #pitkäkuumakesä #myhometown❤️ #visithelsinki
  • Jos täti oiskin setä? 😂😂😂 #faceapp
  • Word! #clothes #fashion #mystyle
  • Vohvelipysähdys Äänekoskella Willessä! #waffles #summerfood #blondireissaa
  • Sunnuntain päiväkahville pyöräytin Sadepäivän sadonkorjuulastuja! Homma hoitui puolessa tunnissa! Ohje Himahellassa. #himahella @kotiliesi #klassikkoruoka #päiväkahvi #leivonta
  • Missä sä oot? En ainakaan kännissä! Mulla on perjantaietkoilla ihan omat mocktailit, kun oon kuski! #seedlip #mocktails #nonalcoholicspirits
  • Blondin kesäpata Himahellassa huomenna! #sesonkiruoka #kaalipata #kasvikset #himahella @kotiliesi

blonditiina

X