Himahella

Laskiaisen trendipulla 2018: Banoffeesemla

 

Laskiaispullasta on tullut trendiherkku, jonka täyte ja muoto vaihtelee vuosittain. © Tiina Rantanen

Ruotsalaiset ovat brandinrakentamisen mestareita. Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin klassisesta laskiaispullasta, semlasta, on saatu luotua trendi. Vuonna 2015 hypetettiin wrappi- ja hodarisemlasta, 2016 leivottiin semlan kermavaahto maustettiin Nutellalla  ja viime vuonna lanseerattiin ruotsalaisesta prinsessakakusta ideoitu prinsessasemla. Myös muffl, eli muffinin ja pullan fuusio,  oli vuosi sitten laskiaispullan yksi ilmenemismuoto. Tammikuussa lahden takaa rantautui tieto, että pullasta pitää löytyä marengilla maustettua kermavaahtoa, Nutellaa ja banaaniviipaleita. Eli samankaltaisia aineksia  kuin Banoffee -piiraasta. (Banoffee-piiraassa ei ole Nutellaa, vaan karamellisoitua, kondensoitua maitoa. Sillä voi toki korvata Nutellan ja maustaa kermavaahdon toffeekastikkeella.) Pakkohan tuo oli siltä istumalta testata.

Ruotsalaisten laskiaispullapäivä on muuten 13.helmikuuta. Sitä ennen ehtii kokeilla vielä monta erilaista semlatyyppiä.

© Tiina Rantanen

Pullat syntyivät perinteiseen tapaan. Ohje löytyy vaikka vehnäjauhopussin kyljestä. Blondikeittiössä pikkupullat on tehty aina juurimenetelmällä, joten käytä sitä tapaa tämänkin trendiherkun valmistuksessa. Linkin löydät postauksen lopusta,  Toimittaja suosittelee kohdasta. Koristeeksi ripottelin voitelun jälkeen mantelirouhetta ja paistoin pullia noin 12 minuuttia 225 asteessa.

© Tiina Rantanen

Pullan täyte syntyi ihan perinteiseen tapaan. Minulla oli kaapissa joulunjäljiltä piparkkaumausteella maustettuja ranskalaisia marenkeja, joten käytin ne tähän kokeiluuni. Toimi muuten loistavasti.

Neljään pullan täyte:

2 dl kuohukermaa

2 rkl murenneltua marenkia

4 tl Nutella-pähkinälevitettä

1- 1 1/2 banaania

Koristeeksi:

tomusokeria

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaahto murennellulla marengilla.
  2. Leikkaa laskiaispullista hatut. Viipaloi banaani. Levitä jokaiselle pullalle teelusikallinen nutellaa, lado nutellan päälle 3-4 banaaniviipaletta ja 1-2 rkl kermavaahtoa. Voit myös pursottaa kerman, mikäli haluat huolitelluman laskiaispullan.
  3. Pane hatut takaisin pullan päälle ja puuteroi pullat tomusokerilla.
© Tiina Rantanen

Hyvää laskiaisenodotusta toivottaa

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Laskiaisen trendipulla 2018: Banoffeesemla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.