Kun vuonna 2015 ruotsalaiset innostuivat hulluna wrappaamaan laskiaissemlansa kanssa, kirjoitin pöhinästä ja laskiaispullasta yleisempääkin tarinaa Himahellaan. Käy lukeisemassa vuoden takainen laskiaispullapostaukseni täältä.
![]() |
Blondin nutellasemla on piimäskonssi, joka täytetään nutellalla ja kermvaahdolla. |
Tänä sesonkina ruotsalaisten ruokabloggareiden ja trendinenien mukaan trendikkäin laskiaispulla on Nutellasemla. Eli sesonkiherkkuun käytetään mantelimassan tai hillon asemesta nyt suklaatahnaa. Ja jos ette minua usko, täältä voi käydä lukemassa ruotsalaisten aikalaistodistuksen.
Nutellan kehitti kondiittori Pietro Ferrero 1940-luvulla. Tuotteelle oli tarvetta, sillä toisen maailmansodan melskeissä kaakaosta oli pulaa. Pietro Ferrero ns. jatkoi kaakaota lisäämällä sen joukkoon hasselpähkinöitä, joita Piemonten alueella kasvoi runsaasti. Tänä päivänäkin tahna sisältää paahdettuja hasselpähkinöitä, rasvatonta maitoa ja kaakaota.
Blondin keittiössä
kokeiltiin Nutellan ja kermavaahdon yhdistämistä buttermilk buiscuitsien
kanssa. Se yhdistelmä svengasi kuin hirvi. Ohje piimäskonsseihin löytyy täältä. Olkoon se minun panokseni tämän
laskiaispullasesongin trendisekoiluun. Sillä trendit tulevat ja menevät, mutta
klassikot ovat ikuisia. Eiväthän ne muuten olisikaan klassikkoja.
Kommentit
Kommentoi juttua: Laskiaispulla 2016 täytetään Nutellalla ja kermavaahdolla