Himahella

Limettisiika perunapedillä on helppo kesäateria

Kotimainen kala, siika tai kuha perunapedillä on helppo kesäruoka.
Limettisiika perunapedillä on helppo ja herkullinen yhden astian vierasruoka. Myös muu valkoinen kala, kuten kuha sopii käytettäväksi tähän ruokaan.

Limettisiikaa perunapedillä

3-4 annoskokoista siikaa tai kuhaa
sormisuolaa
mustapippuria
3-4 oksaa rosmariinia
1-2 limettiä
MARINADI
4 valkosipulinkynttä
2 limetin mehu
3/4 dl oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
suolaa
ripaus mustapippuria
LISÄKSI
kilo pieniä keitettyjä uusia perunoita
1 oksa rosmariinia
1. Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta. Viipaloi limetit. Mausta kalat sisältä suolalla, pippurilla ja pane vatsaan rosmariininoksa ja limettiviipaleita.
2. Murskaa valkosipulin kynnet, sekoita se limettimehuun ja  ¾ desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja sekoita muiden mausteiden kanssa marinadiin.
3. Pane uunivuokaan leivinpaperi. Viipaloi keitetyt perunat, levitä viipaleet uunipannulle rosmariinioksien kanssa.
4. Nosta kalat perunoiden päälle. Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.

5. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Viinivinkki

Kesäisen kalaruoan kanssa maistuu pirteä ja hedelmäinen saksalainen riesling-viini, Villa Huesgen By The Glass Riesling, 13,59 e

Kalaruokaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Limettisiika perunapedillä on helppo kesäateria

Pelkkä Housu

Herkullisen oloinen resepti. Kuvassa olevat kuhat vain sotkevat ajatusmaailmaa =)

Tiina Rantanen

Hups, tekevälle sattuu! Mutta korjasin ohjetta, koska annoskokoinen kuha sopii ruokaan aivan yhtä hyvin! Herkullista juhannusta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *