Himahella

One pot meal: Marokkolainen broileritagine

4-6 annosta
4-6 broilerin koipireittä
3 sipulia
1 solo-valkosipulin kynsi
2 pientä säilöttyä sitruunaa (esim. Alfez)
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1/2 sitruunan mehu
250 g sekahedelmäsekoitusta
15 Kalamatan oliivia
Liemi:
4 dl vettä
3 rkl kanafondia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl harissaa
LISÄKSI
silputtua korianteria ja/tai lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
Ripottele broilerin koipireisin pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Anna maustua vartin verran.
Suikaloi sipuli. Viipaloi tai silppua valkosipuli ja raasta inkivääri. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja poista siemenet.
Ruskista broileripalat pannulla öljyssä.
Kuumenna 2-3 rkl oliiviöljyä taginessa, lado öljyyn sipulilohkot ja sen pinnalle valkosipuliviipaleet. Nosta kanapalat sipulipedille ja niiden päälle raastettu inkivääri, kuivatut hedelmät ja säilötyt sitruunat.
Sekoita keskenään kuuma vesi, kanafondi ja mausteet. Purista joukkoon sitruunanmehu
Pane pata 200 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä siellä tunnin ajan tai kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä ja mureita.

Ripottele padan pinnalle silputtuja yrttejä. Tarjoa keitetyn kuskusin kanssa.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: One pot meal: Marokkolainen broileritagine

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *