Himahella

One pot meal: Välimerellinen broilerivuoka

Välimererelliseen broiskuvuokaan voi käyttää kasviksia saatavuuden mukaan.

1,3 kg  marinoituja broilerinpaloja (broilerin  grilli- tai uuniboxi)

Jotakuinkin saman verran erilaisia kasviksia kuin broileria:
1 kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
3 tomaattia
400 g herkkusieniä
(2-3 valkosipulinkynttä)
1 dl silputtua basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria
1/2 dl Creative sitruuna-hunaja-merilevä-viinietikkaa (tai omena-hunajaviinietikkaa tai valkoista balsamicoa ja 1 tl hunajaa)
Pane broileripalat uunivuoan pohjalle. Viipaloi kesäkurpitsa ja herkkusienet, lohko kukkakaali ja tomaatit. (Hienonna valkosipulinkynnet.)
Pane kaikki kasvikset vuokaan, ripottele päälle hieman sormisuolaa, rouhaise pippuria ja pirskottele päällimmäiseksi viinietikka.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. 
Tarjoa  vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Voit kypsentää joukossa myös kuorittuja, lohkottuja perunoita 4-6 kappaletta, niin mitään lisäkkeitä ei tarvita. 

Tämän ruoan voi nostaa uunista suoraan pöytään.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: One pot meal: Välimerellinen broilerivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *