Himahella

Yhden astian välimerellinen broilerivuoka

 

© Tiina Rantanen
Yhden astian ruoat ovat helppoja valmistaa. Tämänkin kasvispitoisen broileriruoan voi nostaa suoraan uunista pöytään. 

Välimerellinen broilerivuoka

1,3 kg  marinoituja broilerinpaloja (broilerin  grilliboxi)
Jotakuinkin saman verran erilaisia kasviksia:
1 kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
3 tomaattia
400 g herkkusieniä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria
1/2 dl omena-hunajaviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
1. Pane broileripalat uunivuoan pohjalle. Viipaloi kesäkurpitsa ja herkkusienet, lohko kukkakaali ja tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Pane kaikki kasvikset vuokaan, ripottele päälle hieman sormisuolaa, rouhaise pippuria ja pirskottele päällimmäiseksi viinietikka.
3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
4. Tarjoa  vihreän salaatin kanssa.
Vinkki! Voit kypsentää joukossa myös perunalohkoja niin mitään muita lisäkkeitä ei kaivata.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yhden astian välimerellinen broilerivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *