Himahella

Osallistu kyselyyn! Himahellassa arvotaan kolme Blonditiinan Illallistarinoita -keittokirjaa

Illallistarinoita-kirja on sanallinen ja kuvallinen makumatka maailman ympäri, jonka minä, ruokatoimittaja, tietokirjailija Tiina Rantanen ja sekä  ystäväni, kuvataiteilija, tietokirjailija Krista Launonen yhdessä teimme. Kirjan julkkareita juhlittiin huhtikuussa 2017.

Niinpä näin joulun lähestyessä haluan antaa kolmelle blogini lukijalle mahdollisuuden lähteä ruokamatkalle maailman ympäri. Osallistu allaolevaan kyselyyn viimeistään 5.12.2017. Arvon kyselyyn vastanneiden kesken kolme keittokirjaamme Suomi 100 -juhlapäivänä 6. joulukuuta 2017.

© Tiina Rantanen

Illallistarinoita vuodelta 2017  ja  2004. 

Minua ja Kristaa yhdistää neljä asiaa: rakkaus hyvään ruokaan, matkustamiseen, kulttuuriin ja ennen kaikkea tarinoihin. Toimittajina molemmat meistä ovat aina kirjoittaneet työkseen. Illallistarinoita-kirjan idea lähti kuvassa olevasta näyttelyesiteestä vuonna 2004 ja huhtikuussa 2017 se konkretisoitui oikeaksi kirjaksi. Illallistarinoita-kirja vie ruokamatkalle 10 maahan kolmen ruokalajin menuineen ja ruokatarinoineen.

Kuva kirjasta Launonen-Rantanen Illallistarinoita, Cozy Publishing, 2017. : Italia. Krista Launosen maalaus: Nainen ja Chianti, 2004 © Tiina Rantanen

Ainoa asia, mihin kustantaja tekoprosessissa puuttui, oli kirjan maat. Vaikka olemme molemmat matkustaneet miltei maailman ympäri, kirjassa käsiteltyjen maiden täytyisi olla helposti lähestyttäviä ja lukijoille tuttuja. Niinpä kirjassa on nyt seuraavat 10 maata: Suomi, Unkari, Kreikka, Italia, Ranska, Marokko, Meksiko, Japani, Yhdysvallat ja Thaimaa. Ruokaohjeet ovat helppoja, kotikeittiöön sopivia  ja niiden ainekset löytyvät lähimarketista.

Avun toimittaja Liisa Talvitie  kutsui kirja-arvostelussaan tarinoitamme kauniisti pienoisnovelleiksi, jotka tempaisevat mukaan makumatkalle.

© Tiina Rantanen

Ps. Mikäli onnetar ei avonnassa suosi,  Illallistarinoita-kirjaa on saatavissa mm. Akateemisesta kirjakaupasta, Adlibriksestä, Prisma verkkokaupasta sekä Punavuoren Mokosta.  Se on ajaton ja visuaalinen lahjakirja, joka sopii vaikka sohvapöydällä pidettäväksi selailuteokseksi.

Kysymykset koskevat blogini sisältöä. Vastaathan viimeistään 5.12.2017, jotta olet mukana kirjojen arvonnassa!

Arvonta on suoritettu.

Kirjat postitetaan voittajille siten, että ne ehtivät pukinkonttiin jouluksi. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Arvontaterveisin: Blonditiina

 

© Tiina Rantanen

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Osallistu kyselyyn! Himahellassa arvotaan kolme Blonditiinan Illallistarinoita -keittokirjaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *