Himahella

Pääsiäinen Himahellan tapaan - 15 toimivaa ruokaohjetta

© Tiina Rantanen

Pääsiäinen on toiseksi suurin ruokajuhlamme ja monille pääsiäispyhät ovatkin perinteisesti ollut kevätbreikki. Tänä koronakeväänä 2021 ystäviä ja sukulaisia ei voi tavata ruokapöydän ympärillä, mutta herkuttelu läheisimpien kanssa on silti mahdollista.  Himahellan historian aikana blogiin on kertynyt monia herkullisia, pääsiäiseen ja kevään juhliin sopivia ohjeita. Niinpä toivon, että tämä ruokakooste on sinulle, rakas lukijani, inspiraation lähde ja konkreettinen apu pääsiäisen ruokajuhlaa mietittäessä.

Pääsiäisenä on aikaa brunssinmittaisiin, hitaisiin aamuihin

Monet meistä haaveilevat brunssista, mutta kiireinen arki harvoin tarjoaa mahdollisuutta pysähtyä edes viikonloppuna viettämään  sitä ystävien kanssa samassa pöydässä. Koska koronapääsiäinen on hyvin poikkeuksellinen, ruoan merkitys korostuu entisestään. Parsa-aikakin kolkuttelee jo ovella. Valkoinen parsa antaa vielä odututtaa itseään, mutta vihreää saa jo hyvin. Mikä estää aloittamasta aamua niiden ihan läheisimpien kanssa vaikka keitetyllä parsalla, hollandaise-kastikkeella, ilmakuivatulla kinkulla ja uppomunalla?

© Tiina Rantanen

Helpon uppomunan ja pikahollandaisen ohjeet löydät täältä:

Helppo uppomuna ja pikahollandaise – Muna á la Benedict

Hitaat burgerisämpylät New York Timesin tapaan

Shaksuka on herkullinen aamiaisruoka Lähi-idästä. © Tiina Rantanen

Vai maistuisiko Lähi-idästä kotoisin oleva shaksuka pataleivän kanssa? Niiden ohjeet löydät täältä:

Shaksukaa ja pataleipää – helppo pääsiäisbrunssi

Lammas kuuluu pääsiäispöytään

Välimereelisessä lammaspadassa on vaikutteita eri puolilta Välimerta. © Tiina Rantanen

Suomalaisillekin on tullut tavaksi syödä  lammasherkkuja pääsiäispyhinä. Toiset valmistavat perinteisen viulun, toiset tekevät lammaspataa ja kolmannet herkullisia lammaspullia. Näiden kaikkien ohjeet löydät Himahellan arkistosta.

Lampaanviulu on pääsiäisherkku

Välimerellinen lammaspata on pääsiäisherkku

Karitsan kare on kuorrutettu juustosta ja yrteistä tehdyllä tahnalla. © Tiina Rantanen

Juustokuorrutettu lampaankare on helppo pääsiäisherkku

Marokkolaiset karitsapullat
© Tiina Rantanen

Blonditiina testasi – Marokkolaiset karitsapullat

Helpot broileriohjeet pääsiäispöytään

Banaanikana on retroruoka 1980-luvulta. © Tiina Rantanen

Broileriruoat mielletään myös pääsiäisherkuiksi.   70-80-luvun retroherkku eli baanikana Kyseinen on mitä mainioin broileriruoka vaikka pääsiäislauantaina.

Banaanikana – makumuisto 1980-luvulta

Parsalla ja juustolla täytetty broilerin rintafilee on keväinen herkkuruoka. © Tiina Rantanen

Teen kaupallista yhteistyötä sveitsiläisten juustojen kanssa, joten sieltäkin löytyy useampi pääsiäiseen sopiva ruokavinkki, kuten esimerkisi parsalla täytetyt broilerin rintafileet.

Täytetty broilerinrinta maistuu juustolta ja parsalta -siis keväältä

Kasvislasagne maistuu vegelle

Katso resepti blogista!

Onko pääsiäispöydässä myös kasvisyöjiä sekaanien lisäksi? Paahdetuista kasviksista tehty juustoinen lasagne käy silloin kaikille.

Kasvislasagne maistuu kaikille

Pääsiäisenä pannaan suu makeaksi

Amerikkalainen juustokakku on saanut koristeekseen marenkihunnun. © Tiina Rantanen

Pääsiäinen on myös leivonnaisten juhlaa.  Rahkapiirakat ja -pullat ovat perinteistä tarjottavaa, mutta monissa perheissä juustokakku korvaa perinteisen rahkapiirakan tai pashan.  Himahellan New York Cheesecake maistuu raparperilta marenkihunnun alla.

New York Cheesecake raparperilla ja marenkihunnulla

Helppo ja näyttävä jälkiruoka on valmiista kääretortusta tehty Charlotte Russe. Sen voi viedä karanteenissa olevalle , jonka tarvitsee  vain kumota kakku tarjolle.

Helppo Charlotte Russe syntyy ilman uunia

Pastél  de Nata -leivokset sopivat mainiosti kevään juhliin, kuten pääsiäiseen. © Tiina Rantanen

Portugalilaiset Pastél de Nata leivokset sopivat nekin pääsiäisherkutteluun, onhan niiden pääraaka-aine kananmunakeltuaisilla saostettu vaniljakreemi.

Trendiherkku Portugalista Pastel de Nata -leivokset

Mämmijäätelöä voi tarjota myös ulkolaisille pääsiäisvieraille! © Tiina Rantanen

Ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Tuunaa se herkulliseksi, appelsiinilta maistuvaksi mämmijäätelöksi.

Tuunaa oma mämmisi

Herkullista ruokajuhlaa toivottaa

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäinen Himahellan tapaan - 15 toimivaa ruokaohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *