Ramen burger on trendikäs hampurilainen Brooklynista

Yhteistyössä

Ramenburger on hampurilainen, joka aiheutti New Yorkissa suurimman ruokapöhinän aikoihin. Kesällä 2013 lanseeratusta ruokakeksinnöstä tuli jenkkien kuumin ruokavillitys aikoihin. Ja se lähti leviämään maailmalla kulovalkean tavoin.

Ramenburgerin kehitti New Yorkissa tunnettu nuudelimestari Keizo Shimamoto. Kun Shimamoto vihjasi kesällä tuovansa myyntiin ramenburgerin, ja varaavansa aineksia vain sadalle ensimmäiselle, alkoi pöhinä. Kuten aikaisemminkin on todettu, niukkuus lisää kummasti tuotteen haluttavuutta Tapahtumapaikkana oli Brooklynissa viikonloppuisin järjestettävä Smorgasburg-ruokatori. Väki alkoi jonottaa uutuutta pari tuntia ennen kojun avaamista kuten meikäläiset Burger Kingin Whopperia. Ramenburgerista tuli megahitti. Nuudelimestari suunnittelee oman ramenburger-paikan avaamista.

 

Ruokabloggarit nappasivat idean ja ilmiö alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Periaatteessa kysymyksessä on nuudelikeiton ainekset, jotka on koottu hampurilaiseksi. Makumaailmaa voi kuitenkin varioida lähes rajattomasti. Tuotekehittely on ollut nopeaa, sillä nuudelit on ehditty korvata ohjeissa jo spagetilla tai tagliatellella. Rakettispagettikin voisi toimia! Gluteenittoman version voi tietysti tehdä riisinuudeleista.

Kyseessä on lähinnä nuudeleista paistettu munakas. Paistettuani ramenburgerit tavallisella, pinnoitetulla paistinpannulla tulin ajatelleeksi, että blini- tai lettupannu olisi nuudelisämpylälle hyvä muotti. Kotikeittiöstäni löytyy myös ns. monitoimipannu, jossa on syvemmät kolot kuin lettupannussa. Sämpylä olisi silloin ohukaisen kokoinen halkaisijaltaan. Koko riittää hyvin, sillä ramenburger on aikamoista äijäruokaa. Sekin tuli näitä testatessa todettua.

Himahellassa lyödään kaksi trendikärpästä yhdellä iskulla ja täytetään ramenburgerit nyhtöpossulla, Sikamaisen hyvää nyhtöpossua on duunattu Himahellassa jo aikaisemmin, joten sen ohjeen löydät täältä. Hampurilainen revityllä lihalla täytettynä ei ole maailman esteettisin, mutta herkullinen se on. Lisäksi ei tarvita kuin hieman vihreää väriä eli salaattia, sillä nyhtöpossussa on kastike jo itsessään. Toki ramenburgerin voi täyttää perinteiseen tapaan jauheliha-, kana- tai kasvispihvillä ja maustaa erilaisilla hampurilaiskastikkeilla ja kasviksilla. Se on ihan makuasia.

Nyt sitten vaan pöhisemään muiden mukana!

Terkuin Himahellan Tiina

 

Katso myös Himahellan ramenburgerien resepti!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Ramen burger on trendikäs hampurilainen Brooklynista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Summernight in the City! I ❤️ my Helsinki! #pitkäkuumakesä #myhometown❤️ #visithelsinki
  • Jos täti oiskin setä? 😂😂😂 #faceapp
  • Word! #clothes #fashion #mystyle
  • Vohvelipysähdys Äänekoskella Willessä! #waffles #summerfood #blondireissaa
  • Sunnuntain päiväkahville pyöräytin Sadepäivän sadonkorjuulastuja! Homma hoitui puolessa tunnissa! Ohje Himahellassa. #himahella @kotiliesi #klassikkoruoka #päiväkahvi #leivonta
  • Missä sä oot? En ainakaan kännissä! Mulla on perjantaietkoilla ihan omat mocktailit, kun oon kuski! #seedlip #mocktails #nonalcoholicspirits
  • Blondin kesäpata Himahellassa huomenna! #sesonkiruoka #kaalipata #kasvikset #himahella @kotiliesi

blonditiina

X