Himahella

Raparperichutney

Raparperichutney on grillattujen liharuokien mausteinen lisäke . Nauti parin viikon sisällä,sillä kovin pitkiä aikoja tämä chutney ei säily.
700 g raparperia
1 dl rusinoita
1 sipuli
1/2 sitruuna
3 rkl viinietikkaa
2 dl sokeria
1 rkl currya
1 tl sinapinsiemeniä
Huuhdo ja paloittele raparperi. Viipaloi hyvin pesty puolikas sitruuna ja leikkaa viipaleet neljäksi sektoreiksi. Viipaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset teräskattilassa ja kiehauta seos. Anna kiehua hiljalleen, ilman kantta, puolisen tuntia.
Purkita chutney puhtaisiin purkkeihin ja nauti parin viikon sisällä.
Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperichutney

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *