Himahella

Ravintola Más ja sunnuntain krapulapasta - iberialaisherkkuja ja kylmäsavuporoa kermakastikkeessa

© Tiina Rantanen

Lauantai-iltana 18. marraskuuta juhlistimme bestikseni kanssa ystävyytemme 50-vuotispäivää ravintola Másissa. Luonnollisesti menimme Kamppiin tällaisena suurena juhlapäivänä uudella Länsimetrolla.

© Tiina Rantanen

Ravintola Más on matalan kynnyksen ravintola

Scandic Simonkentän tiloihin marraskuun alussa avattu Más-ravintola haluaa profiloitua matalan kynnyksen ravintolana, jonne on helppo poiketa niin syömään kuin vaikka vain lasilliselle.  Ystävätapaamisille paikka on mitä mainioin, sillä sijaitinsa puolesta kohtauspaikalle on helppo saapua kaikista ilmansuunnista.

Ravintolan liikeidea kiteytyy siihen,  että voimme kaikki paremmin, kun saamme istua läheistemme kanssa saman pöydän ääreen ja vaihtaa kuulumiset ilman turhia aikatauluja. Ja juuri tätä me parhaan ystävättärini kanssa päätimme testata, sillä kesä ja syksy on hujahtanut molemmilla muissa kiireissä.

“Más on rento, iberialaisvaikutteinen ravintola, jonka filosofia perustuu yhteisille hetkille, kiireettömälle viihtymiselle ja nautintojen jakamiselle”,  Másin ravintolatoimen päällikkö Elina Korkka on sanonut City-lehden haastattelussa.

Iltamme oli kaikilla mittareilla onnistunut. Ravintola oli jo kello 18 aivan täynnä, joten uusi tulokas on nyt luupin alla trendsettereiden keskuudessa. Ihmisiä jouduttiin jopa käännyttämään ovelta, kun tyhjiä pöytiä ei ollut. Eli pöytävaraus kannattaa tehdä.

Tarjoilijamme Laura Lång otti meidät hellään huomaansa ja ohjasi asiantuntevasti läpi ruoka-ja viinilistan. Niinpä tilasimme listalta kaksi erilaista tapasvalikoimaa, Más tapas,19,90 e, ja Más tapas Grande 29,90 e, jotta saisimme parhaan mahdollisen käsityksen ravintolan tapastarjonnasta.  Listalla kun on laajahko valikoima erilaisia  kylmiä, kuumia ja makeita tapaksia.  Artisokkatapas ansaitsee erityiskiitokset, niin herkkua se oli!

Pelkät tapakset olisivat mainiosti riittäneet tyttojenillan syömiseksi kristallisesta pullosta kaadetun Freixenet proseccon kanssa, mutta pöytäämme kannettiin vielä paellaa , 28 e,  ja Rotisserie-grillissä valmistettua broileria, 26 e, joka tarjottiin taateli–pekonipaistoksen, patatas bravasten, mojorojon ja  tumman sitruunakastikkeen kanssa.  Ystävättäreni mukaan paella oli paljon parempaa kuin se,  mitä söimme Barcelonassa hänen 50-vuotis syntymäpäivämatkallaan.

Jäliruokamme kuuluivat osana Más Grande -tapasvalikoimaan, joten nautimme jälkkäriksi mm. churron suklaadipillä ja katalonian vanukasta mansikoilla. Ja tietysti maistoimme vielä ravintolan nimikkococktailin, Másin, joka näkyy aloituskuvassa.

© Tiina Rantanen

Ravintolan nimi on espanjaa ja tarkoittaa suomeksi ”enemmän”.  Ja juuri sitä koko ilta olikin, hetki arjen yläpuolella. Tunnelma oli lämmin  ja mukava, ammattitaitoinen palvelu oli erinomaista sekä ruoka mutkatonta ja maukasta. Kun pääsin kotiin juuri ennenkuin Tuhkimo muuttui kurpitsaksi, hymyilin vielä onnellisena nukkumaan mennessäni.

Ennen nukahtamistani mietin  miksi ihmiset vierastavat hotellien yhteydessä olevia ravintoloita. Monet niistä ovat erittäin laadukkaita, palvelevathan ne kansainvälisiä vieraita. Miksi on trendikkäämpää istua kauppakeskuksen ravintolamaailman vilkasliikenteisessä hälyssä? Másin lisäksi  olen tänä syksynä saanut tosi hyvää ruokaa myös Hakanimessä sijaitsevan Strandin Brossa ja sekä Hilton Airportin Guissa. Eli ei kannata unohtaa niitäkään ravintoloita.

Sunnuntaina Blondikeittiössä syntyi karapulapastaa

Mutta vaikka lauantai-iltana tuli nautittua vain ns. normaalit ruokajuomat,  sunnunaina teki mieli kuitenkin jotain suolaista ja rasvaista.  Jääkaapistani löytyi glögipostauksen jäljiltä vielä puolikas pussi  kylmäsavustettua pororouhetta.  Kermatölkkikin kaapista löytyi ja kuivakaapissani on tietty aina pastaa.  Niinpä väsäsin sunnuntailounaaksi pikapastan, joka syntyi samassa ajassa kuin pasta kypsyi. Kyseessä on juuri krapulapäivään sopiva annos, joten jätetään ne saarnat terveellisyydestä toiseen postaukseen. Mutta hyväähän poropasta oli, ei voi kieltää.  Annetaanpa tässä senkin ohje, jos kyseinen olotila on joskus muidenkin vieraana juhlitun illan jälkeen.

© Tiina Rantanen

Ohje: Poropastaa aasialaisella twistillä

Terveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ravintola Más ja sunnuntain krapulapasta - iberialaisherkkuja ja kylmäsavuporoa kermakastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *