Himahella

Suomalainen retroruoka: Perinteinen kaalilaatikko

1 kg keräkaalia
400 g sika-nautajauhelihaa
1 1/2 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
2 sipulia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta meiramia
1 rkl öljyä
2  rkl siirappia
4 dl lihalientä
Suikaloi kaali ja hienonna sipulit.
Keitä riisiä lihaliemessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
Kaada päälle lihaliemi ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 – 2 tuntia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla. Mitä kauemmin maltat paistaa, sitä mehukkaammaksi kaali muuttuu.

Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomalainen retroruoka: Perinteinen kaalilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *