Himahella

Samppanjaa maailmanpyörässä

Linnanmäen Rinkeli on menettänyt ykkösasemansa, sillä Helsingin Katajanokalla pyörii nyt Suomen suurin maailmanpyörä. Ja sen verran olen romanttisia jenkkileffoja katsonut, että veikkaisin Keltaisen lesken VIP-gondolin olevan monen kosinnan näyttämö tänä suvena. Pop the question! Maailmanpyörän juurelta löytyy myös pop up -kesäkahvila niille, jotka haluavat pitää jalkansa tukevasti maassa.

sky wheel himahella

Kivenheiton päässä Kauppatorilta saa nyt pään pyörälle monella tapaa. Osoitteessa Katajanokanlaituri 2 sijaitsee Finnair Sky Wheel, Helsingin uusin vetonaula ja turistirysä. 40 metrin korkeuteen kohoavasta maailmanpyörästä aukeaa 360 asteen näkymä Helsingin ytimeen. Sieltä voi bongailla kaikki tärkeimmät kulttuurinähtävydet ja historialliset rakennukset. Mallia on otettu ainakin Lontoon London Eye-maailmanpyörästä.

Finnair Sky Wheel -laitteessa on 30 ilmastoitua, lämmityslaitteilla varustettua gondolia. Osassa hyteistä on on lasipohja, joten mahanpohjaa saattaa hieman kyydissä kutitella.

Finnair Sky Wheel kollaasi Himahella


Veuve Cliquot -loungessa voi nauttia samppanjaa ennen ja jälkeen ajelun.

Kuplia ja kosintoja

Maailmanpyörän joutsenlammesta erottuu yksi mustakeltainen yksilö. Se on Veuve Clicquot VIP-hytti, josta pääkaupunkia voi ihailla tyylikkäästi samppanjaa siemaillen. Vastaavanlaiset maailmanpyörien VIP-hytit ovat jo pitkään olleet suosittuja maailmalla.

sky wheel himahella


VCP-gondoli on eroaa mustakeltaisena väritykseltään muista hyteistä

Helsingissä VIP-hytin ensimmäisen kierroksen korkkasi pariskunta, joka oli hetkeä aikaisemmin sanonut toisilleen tahdon. Vaikka aurinko ei hääajelua hellinyt, ei se elämystä haitannut. Eikö vanha sanonta väitä, että jos taivas itkee häissä, se tietää rikkautta taloon?

Samppanja-ajelua varten kukkaron onkin oltava normiajelua ( 12/9 €) paremmassa kunnossa. Veuve Clicquot VIP-hytin voi varata 195 eurolla, ja puolen tunnin pyörimisen hintaan kuuluu pullo samppanjaa. Lisäluksusta normiajeluun tarjoaa lasilattia ja nahkaistuimet. Maailmanpyöräkierros alkaa ja päättyy Veuve Clicquot’n VIP-loungeen, jossa hengailua voi halutessaan jatkaa kuplivien juomien parissa.

nakoala sky wheel himahella

Samppanjahytistä ovat olleet erityisen innoissaan romantiikannälkäiset pariskunnat. Eräs pariskunta on jopa miettinyt vihkiseremoniaa neljänkymmenen metrin korkeudessa, toinen pari taas haluaa ottaa hääkuvansa siellä. Love is in the air… Siirappia tuntuu tihkuvan kuin romanttisesta amerikkalaisesta komediasta konsanaan. Kuinkahan monta kosintaa maailmanpyörässä tullaankaan esittämään tulevan neljän vuoden aikana? Maailmanpyöräajelulle kosimaan tai ihan vain nähtävyyksiä ihmettelemään pääsee ympärivuotisesti lokakuuhun 2018 asti.

Allas ja sky wheel kollaasi Himahella


Pop up -kahvila Allas tarjoaa päivällä kahvilatuotteita ja salaatteja, illalla se muuttuu baariksi.

Allas tarjoaa kahvit

Jos podet korkeanpaikankammoa etkä halua saada päätäsi pyörälle, nauti kahvikupponen maankamaralla uudessa Allas-kahvilassa. Pop up -kesäkahvilasta saa kahvin lisäksi leivoksia, jäätelöä ja pikkusuolaista. Illalla tarjoillaan myös prosentteja siältäviä juomia, sillä kahvila muuttuu silloin baariksi. Kahvilan yhteydessä on myös pop up -puutarha, johon voi käydä istuttamassa oman yrtin.


Lisätietoja Finnair Sky Wheel -maailmanpyörän aukiolosta ja lipuista löytyy täältä.

I <3 Stadi! Kuplivan romanttisia hetkiä Helsingin yllä toivottaa Himahellan Tiina

Kuvat: Himahella, Miltton


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Samppanjaa maailmanpyörässä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *