Himahella

Sushiburrito vie isonkin nälän

Sushiburrito lohesta
© Tiina Rantanen

Eri ruokakulttuurien fuusioiminen samalle lautaselle on erittäin muodikasta. Kesällä 2015  kuulimme Atlantin takaa huhuja sushiburritoista, tuosta Kaliforniassa kehitetystä fuusioruoasta, joka villitsi nykkiläisiä. Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä rulla – ikään kuin sushiravintoloista tuttu makirulla, mutta ennen viipaloimista. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Helsinkiin, osoitteeseen Freda 27,  sushiburritotrendin myötä avattiin ravintola Soma talvella 2016. Paikan nimi tulee San Franciscon SoMa –alueesta, josta ystäväporukka tämän idean nappasi.

”Istuimme italialaisessa ravintolassa lounaalla, kun huomasimme pitkän jonon ihmisiä kiemurtelevan pitkin katua. Pakko oli lähteä katsomaan mitä tuolla oikein tapahtuu” , kertoo Sami Ateek ravintolan isärullaaja.

Ravintolan sushiburritojen tuotekehittelyn takana on Top Chef -finalisti Samu Koskinen.

Espoolaiset pääsevät nauttimaan sushiburritoista  Sushi Bar Yuzussa, jossa burritot ovat myöskin listalla.  Alla esimerkki siitä, mitä sushiburriton sisään voidaan laittaa:

Spicy Ebi – ravunpyrstö, chili-seesaminsiemen, sitruunaruoho-sriracha, majoneesi, jääsalaatti, kurkkunauha ja marinoitu punasipuli – 13,50€

Teriyaki Shake – grillattu Lohi, inkivääri, teriyaki-kastike, jääsalaatti, kurkkunauha ja marinoitu punasipuli – 13,50€

Vege – avocado, inari, sriracha, paahdettu valkosipuli, marinoitu punasipuli, kurkkunauha ja jääsalaatti – 13,50€

Blonditiina testasi kotikeittiössä

Pakkohan rullailua oli Blonditiinan keittiössäkin oli kokeilla. Ohjeet joita googlailin, muistuttivat minusta paljon temakia, noita käsin käärittyjä tötteröitä. Niinpä päätin oikeasti fuusioida meksikolaisen ja japanilaisen keittiön keskenään. Ja jättää hifistelyn noille Top Chefeille. Blondin keittiössä syntyi siis sushiburritot, joihin oli kääritty broileria, jalapeno-viipaleita ja maustettu homma kotiin chipotle-salsalla.  Syntyi todella tuhti eväs, joten yksi burrito tyydyttää kyllä kiljuvankin nälän.

sushiburrito-tekokuva

Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille sushiriisiä tasaiseksi matoksi. Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapenoviipaleet. Lusikoi täytteelle savunmakuista chipotle-salsaa ja pane viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.

Sushiburrito kanasta
© Tiina Rantanen

Vain mielikuvitus on sushiburriton rajana

Täytteet voit soveltaa ihan oman makusi mukaan. Minä tein broileriburritonjen lisäksi lohiburritoja, joiden sisään käärin wasabilla maustettua majoneesia, graavia lohta, paahdettuja seesaminsiemeniä ja suiklaoitua kurkkua. Lisäksi laitoin joukkoon kourallisen salaattisekoitusta. Herkkua tuli.

Näiden lisäksi sushiburritoon voisi pyöräyttää chevicheä tai kypsää kalkkunaa. Myös pinnasta rapeaksi paistettu tofu tai ohueksi viipaloiduidut,  paistetut jättikatkaravutkin maistuvat takuuvarmasti hyvältä.  Miksei myös lämminsavulohi.  Kuten otsikko sanoo, vain mielikuvitus on rajana!

Jos haluat nähdä, miten sushiburrito syntyy, tsekaa valmistusvaiheet vaihe vaiheelta  täältä.

 

lohiburritoainekset

Sushiburrito lohesta 

Rullaillaan!

Terveisin Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sushiburrito vie isonkin nälän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *