Sushiburrito vie isonkin nälän

Sushiburrito lohesta

Eri ruokakulttuurien fuusioiminen samalle lautaselle on erittäin muodikasta. Kesällä 2015  kuulimme Atlantin takaa huhuja sushiburritoista, tuosta Kaliforniassa kehitetystä fuusioruoasta, joka villitsi nykkiläisiä. Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä rulla – ikään kuin sushiravintoloista tuttu makirulla, mutta ennen viipaloimista. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Helsinkiin, osoitteeseen Freda 27,  sushiburritotrendin myötä avattiin ravintola Soma talvella 2016. Paikan nimi tulee San Franciscon SoMa –alueesta, josta ystäväporukka tämän idean nappasi.

”Istuimme italialaisessa ravintolassa lounaalla, kun huomasimme pitkän jonon ihmisiä kiemurtelevan pitkin katua. Pakko oli lähteä katsomaan mitä tuolla oikein tapahtuu” , kertoo Sami Ateek ravintolan isärullaaja.

Ravintolan sushiburritojen tuotekehittelyn takana on Top Chef -finalisti Samu Koskinen.

Espoolaiset pääsevät nauttimaan sushiburritoista  Sushi Bar Yuzussa, jossa burritot ovat myöskin listalla.  Alla esimerkki siitä, mitä sushiburriton sisään voidaan laittaa:

Spicy Ebi – ravunpyrstö, chili-seesaminsiemen, sitruunaruoho-sriracha, majoneesi, jääsalaatti, kurkkunauha ja marinoitu punasipuli – 13,50€

Teriyaki Shake – grillattu Lohi, inkivääri, teriyaki-kastike, jääsalaatti, kurkkunauha ja marinoitu punasipuli – 13,50€

Vege – avocado, inari, sriracha, paahdettu valkosipuli, marinoitu punasipuli, kurkkunauha ja jääsalaatti – 13,50€

Blonditiina testasi kotikeittiössä

Pakkohan rullailua oli Blonditiinan keittiössäkin oli kokeilla. Ohjeet joita googlailin, muistuttivat minusta paljon temakia, noita käsin käärittyjä tötteröitä. Niinpä päätin oikeasti fuusioida meksikolaisen ja japanilaisen keittiön keskenään. Ja jättää hifistelyn noille Top Chefeille. Blondin keittiössä syntyi siis sushiburritot, joihin oli kääritty broileria, jalapeno-viipaleita ja maustettu homma kotiin chipotle-salsalla.  Syntyi todella tuhti eväs, joten yksi burrito tyydyttää kyllä kiljuvankin nälän.

sushiburrito-tekokuva

Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille sushiriisiä tasaiseksi matoksi. Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapenoviipaleet. Lusikoi täytteelle savunmakuista chipotle-salsaa ja pane viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti.

Sushiburrito kanasta

Vain mielikuvitus on sushiburriton rajana

Täytteet voit soveltaa ihan oman makusi mukaan. Minä tein broileriburritonjen lisäksi lohiburritoja, joiden sisään käärin wasabilla maustettua majoneesia, graavia lohta, paahdettuja seesaminsiemeniä ja suiklaoitua kurkkua. Lisäksi laitoin joukkoon kourallisen salaattisekoitusta. Herkkua tuli.

Näiden lisäksi sushiburritoon voisi pyöräyttää chevicheä tai kypsää kalkkunaa. Myös pinnasta rapeaksi paistettu tofu tai ohueksi viipaloiduidut,  paistetut jättikatkaravutkin maistuvat takuuvarmasti hyvältä.  Miksei myös lämminsavulohi.  Kuten otsikko sanoo, vain mielikuvitus on rajana!

Jos haluat nähdä, miten sushiburrito syntyy, tsekaa valmistusvaiheet vaihe vaiheelta  täältä.

 

lohiburritoainekset

Sushiburrito lohesta 

Rullaillaan!

Terveisin Blonditiina

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Sushiburrito vie isonkin nälän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • #tbm #graffiti #buenosaires #visitargentina🇦🇷
  • Tapasimme tänään lounaalla Franz J. Loackerin, jonka perheyrityksen biodynaamisen Valdifalco Morellino di Scansano 2016 -punaviinin Viini-lehti palkitsi helmikuussa Vuoden punainen luomuviini 2018 -arvolla. Viini on ehdolla myös Vuoden viiniksi, mutta tuleeko jättipotti kotiin selviää vasta illalla Viini Wine Awards -gaalaillallisella. Alkon perusvalikoimasta 16,48 e hintaan löytyvä viini sopii loistavasti paitsi pukinkonttiin myös joulupöytään! Ehkä kannattaisi käydä Alkossa asap? #viinilehti #viiniwineawards2018 #vuodenluomupunaviini
  • Juustoinen, täytetty uuniperuna...syysruokaa parhaimmillaan! #swisscheese #appenzeller #himahella #comingsoon‼️
  • Glögiaika! #seasonal #glögi #kehitystyökäynnissä
  • Asado at Argentina! Photo: @kaivos_jp  #tbm #donapaulawines #winetravel #foodtravel
  • Sometimes I feel born to be a paparazzi! #puertavallarta #visitpuertovallarta #vallartaadventures
  • Amos Rex and Massless! #hartwall #taiteellistuukoruoka #whataexperience

blonditiina

X