Himahella

Sveitsiläistä grilliruokaa: Bratwurstia ja hapankaalia

Bratwurst ja hapankaali sopii vaikka saunaoluen kanssa nautittavaksi.

Sternen Grillin St. Galler Bratwurst mit Gold Bürli & Senf, on ruoka, jota Tina Turnerinkin kerrotaan rynnänneen nauttimaan oopperan väliajalla. Legendaarinen grilli sijaitsee Zürichin oopperaa vastapäätä Theatterstrassella.

Bratwurstia ja leipää Stern Grillin tapaan

neljälle
4-8 (lammas)bratwurstia
2 sipulia
2 rkl voita
1/2 dl silputtua persiljaa
1/2 tl suolaa
2 tl hunajaa
4 viipaletta hyvää maalaisleipää
LISÄKSI
karkeaa dijoninsinappia
cocktailkurkkuja
vuonankaalia
Ota raakamakkarat huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta sipulit suolalla ja hunajalla. Sekoita lopuksi joukkoon silputtu persilja.
Pistele makkarat haarukalla. Paista omassa rasvassaan tai öljytilkassa kauniinvärisiksi ja kypsiksi. Pidä lämpimänä kannen alla.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sveitsiläistä grilliruokaa: Bratwurstia ja hapankaalia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.