Täytetty broilerinrinta maistuu juustolta ja parsalta - siis keväältä

Kaupallinen yhteistyö: Le Gruyère AOP
Broilerin rintafileistä tulee keväinen herkku, kun ne aateloi sesongissa olevalla vihreällä parsalla, sitruunalla ja herkullisella sveitsiläisellä Le Gruyère AOP -juutolla. Ruoka on todella helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä. Voit tehdä ruoan uunivalmiiksi ja viimeistellä vasta juuri ennen tarjoilua. Toimiva täsmäidea kevään juhlapöytiin, niin pääsiäiseen, vappuun kuin äitienpäiväänkin.
Parsalla ja juustolla täytetty broilerin rintafilee
4 annosta
Valmistusaika: 40 minuuttia
gluteeniton, laktoositon
4 broilerin rintafileetä
Sitruunamarinoitu parsa
8-12 tankoa vihreää parsaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
hyppysellinen chilihiutaleita
Lisäksi
150 g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl voita tai öljyä
Pinnalle
50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
- Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Pyörittele parsat öljyssä, jonka olet maustanut raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla valkosipulilla ja chilihiutaleilla
2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3. Raasta juusto. Leikkaa jokaiseen rintafileeseen tasku, jonka täytät juustoraasteella ja marinoiduilla parsatangoilla. Kiinnitä taskut cocktailtikuilla. Mausta rintafilee päältä suolalla ja mustapippurilla.
4. Sulata voi paistinpannulla ja anna sen hieman ruskistua. (Voit panna voin sekaan myös hieman raastettua sitruunankuorta ja chilihiutaleita.) Paista rintafileiltä molemmin puolin noin viisi minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
5. Pane täytetyt rintafileet uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes juusto on saanut väriä.
Tarjoa täytetyt broilerinrinnat sitruunalohkojen ja vihersalaatin tai sitruunarisoton kanssa. Tee täytetyt rintaleikkeet uunivalmiiksi ja pistä ne uuniin vasta kun risoton valmistus on noin puolivälissä.
Sitruunarisotto
4-6 annosta
Valmistusaika: 30 minuuttia
gluteeniton
2 1/2 dl risottoriisiä
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 limetin raastettu kuori
2 salottisipulia
1 rkl voita
1 rkl sokeria
8 dl kanalientä (fondista)
suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl vaahdotettua kuohukermaa
1 1/2 dl raastettua Le Gruyère AOP -juustoa
1 ruukku silputtua basilikaa
1.
- Pese sitruunat kuumalla vedellä. Kuivaa ja raasta kuoret. Käytä vain kuoren keltainen osa, sillä valkoinen on kitkerää.
- Silppua salottisipulit ja hienonna valkosipuli. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
- Kuullota sitrus- ja sipulisilput voissa, lisää sokeri ja riisi. Jatka hetki kuullottamista. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon. Anna nesteen imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Sekoita säännöllisesti. kun risotto on sopivan al dente, viimeistele ruoka mausteilla, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Lisää kermavaahto ja basilikasilppu aivan viimeiseksi.
- Tarjoa heti. Risoton tulee olla löysää.
Viinivinkki
Kevään kunniaksi broilerin kaveriksi korkataan Provencesta kotoisin oleva kuiva, kukkainen ja punamarjainen roseeviini Retrofollies 2017, 12,32 e. Myös puolikuiva riesling-valkoviini sopii keväisen ruoan kumppaniksi.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetty broilerinrinta maistuu juustolta ja parsalta - siis keväältä