Himahella

Vaaleanpunaisia kuplia uudeksivuodeksi

Koska Blondin kuoharilaissa on usein vaaleanpunaisia kuplia, keräsin tähän postaukseen eri puolilta viinimaailmaa roseekuohareita vähän eri hintaluokista. Näitä juomia yhdistää se, että pidän niistä kaikista! 

Kuplivaa uuttavuotta kaikille Blondin frendeille!

Pullokuvat: Alko

Torres Santa Digna Estelado Rosé Brut, 13,94 euroa
Chileläinen Pais-rypäleistä valmistettu roseekuohuviini on erittäin kuiva, hapokas ja kevyesti vadelmainen. Se sopii niin kilistelyyn kuin runsaiden salaattien, punaisen kalan ja valean lihan kaveriksi. Se on vielä reilua skumppaa. 

Taltarni Brut Taché 2011, 16,50 euroa
Tasmanian tuholainen eli australialainen roseekuohuva on valmistettu perinteisistä samppanjarypäleistä: Chardonnaysta, Pinot Noirista ja Pinot Meunierista. Tyylikäs kuplajuoma on erittäin kuiva, hapokas ja kevyen paahteinen. Keskustelee mainiosti myös ruoan kanssa, vaikkapa runsasmakuisen noutopöydän antimien kyytipoikana. Myös punainen kala ja vaalea liha viihtyy tässä seurassa.
Pinkiä voisi oikeastaan kutsua Hotel Maman (eli kotini) talon skumpaksi. Sitä on aina kaapissa. 

Yellowglen Pink Dry 9,99 e
Pink on oikeastaan Blondin talon eli Hotel Maman kuohari. Minulla on Pinkiä aina kylmässä ja se poksahtaa auki ilman erityistä syytä. Chardonnay-, Pinot Noir- ja  Shiraz -rypäleistä valmistettu puolikuiva ja metsämarja-arominen kuohari on todettu mm. erinomaiseksi sushikuohuvaksi. Siinä on kuitenkin ihan kelvollinen happorakenne yhdistettynä 15 g sokeria/l makeuteen. Hinta-laatusuhde on tässä ”tyttöjen skumpassa” mielestäni kohdallaan.

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2012 14,95 euroa
Itävaltalainen kuohari on valmistettu 100 prosenttisesti Pinot Noir -rypäleistä. Rutikuiva kuohuviini on tyylikäs kilistelyjuoma, jossaja maistuu punaiset marjat ja mineraalit. Skoolailun lisäksi sopii sekin ruokapöytään.
Champagne Deutz Rosé 55,50 euroa, tilausvalikoima
Vaikka samppanjan suhteen olenkin ns. Bolly-tyttöjä, Deutzin roseesamppanja on ehdoton lempparini vaaleanpunaisten samppanjoiden sarjassa. Tämä erittäin kuiva, hedelmäisen aromikas kuplajuoma on erinomainen match esimerkiksi roseeksi jätetyn lampaanfileen ja kuskussalaatin kanssa. Se on testattu useampaan kertaan. Vaikka olomuoto on hyvinkin naisellinen, niin tästä löytyy myös ryhtiä ja ns. sitä munaa.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleanpunaisia kuplia uudeksivuodeksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *