Valtakunnallinen sipuliviikko: Marinoitu punasipuli maustaa punajuuri-juustosalaatin

Suomessa tunnetaan noin viisitoista erilaista sipulia, joiden joukkoon lukeutuvat muun muassa keltasipulit, punasipulit, salottisipulit ja purjosipulit. Sipulit ovat herkkua, varsinkin kypsinä tai marinoituna nautittuna.

punasipuli-vaaka

Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos. Se on maultaan voimakkaampi ja kooltaan pienempi kuin keltasipuli. Punasipulia käytetään samoin kuin keltasipulia. Voimakkaamman makunsa ansiosta se sopii keittojen ja liemien maustamiseen, värinsä ansiosta ruokien koristeluun.

Punasipuli sopii hyvin salaatteihin, kalan kanssa sekä hampurilaisten, täytettyjen leipien ja tortillojen väliin, joten sitä kannattaa tehdä isompikin satsi. Marinoitu punasipuli säilyy sellaisen viikon verran jääkaapissa.

Marinoitu sipuli maustaa punajuurisalaatin

Marinoitu sipuli maustaa punajuurisalaatin

Talvinen punajuuri-punasipuli-juustosalaatti

3-4  (400 g) punajuurta

vettä, suolaa

Lisäksi

1 pussi (80 g) salaattisekoitusta

1 päärynä

150 g  Appenzeller Classic – tai sinihomejuustoa

1/2 dl saksanpähkinöitä

Marinoitu punasipuli

2  (150 g) punasipulia

1/2 dl seesamiöljyä

2 rkl balsamicoa

1/2 tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sokeria

  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 40 min. Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.)
  2. Valmista marinoidut punasipulit. Sekoita seesamiöljy, balsamico ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipulit. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.
  3. Viipaloi päärynä. Kuutioi  juusto tai höylää se viipaleiksi.
  4. Valmista salaattisekoitusta ei tarvitse huuhdella, mutta jos käytät muita salaatteja yhdistellen, huuhtaise ne juoksevan veden alla.
  5. Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle salaattisekoitusta. Lisää kauniisti asetellen punajuurilohkot ja päärynäviipaleet. Lusikoi päälle marinoitua punasipulia kastikkeineen. Viimeistele annos juustoviipaleilla/kuutioilla ja saksanpähkinöillä. Valuta loppu kastike salaatille.
  6. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Instagram

  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu
  • Working, working.... #visitpeipsi #presstrip #voronjagalerii
  • Peipsijärven sipulitiellä. #sibulatee #visitpeipsi #presstrip #foodtraveller

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valtakunnallinen sipuliviikko: Marinoitu punasipuli maustaa punajuuri-juustosalaatin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X