Himahella

Vartissa valmista - yhden kattilan vegepasta

© Tiina Rantanen

Maanantaina vietän kotitoimistopäivää sorvin äärellä.  Kehitin aikoinaan  tämän yhden kattilan pastan niistä kasviksista, joita löytyi viikonlopun jäljiltä jääkaappini vihanneslokerosta. Ja samalla tuli vietettyä Lihaton maanantai eli Meatless Monday!

Toki lihaakin kattilaan saa laittaa, itsekin vain fleksaan. Mikäli se lihanhimo iskee vahvana tai kasvispäivä on periaatteessa no-no, ehdotan pastaan käytettäväksi vaikkapa mausteista chorizo-makkaraa. Pilko se vain mukaan kuten muutkin ainekset. Sriracha-kastikkeen määrä ohjeessa on 1-2 teelusikallista. Itse hujautin liemeen sellaiset  1 1/2 teelusikallista noin silmämääräisesti.  Säädä siis tulisuutta omien chilimieltymystesi mukaan.

Tämä ruokaohje on julkaistu kokattavaksi, ei vain katsottavaksi! Onhan Blondikeittiössä  jo 30 vuotta noudatettu ruokafilosofiaa:  ”Herkkuja helposti”.

© Tiina Rantanen

Tällä ohjeella tumpeloinkin kokki saa ruoan reilussa vartissa pöytään. Ja kaiken muun lisäksi pasta on vegaaninen, jos lisänä tarjottava juusto korvataan vegaanijuustolla. Välttämättä ruoka ei kaipaa sitä juustoakaan.

Blondin yhden kattilan vegepasta

neljä annosta

vegaaninen

250 g spagettia

2 tomaattia

1 paprika

3 kevätsipulia tai 1 purjo

pieni kesäkurpitsa

kourallinen kantarelleja tai viljeltyjä sieniä

3 valkoispulinkynttä

1/2 dl kasvisfondia

6 dl kiehuvaa vettä

1-2 tl Sriracha-kastiketta

ripaus mustapippuria

noin 1 dl silputtua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa

Lisäksi

parmesaaniraastetta tai vegaanille sopivaa juustoa

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Lohko tomaatit, viipaloi kesäkurpitsat ja kevätsipulit, kuutioi paprika ja puhdista kantarellit. Pane kaikki ainekset kattilaan pastan  ja mausteiden kanssa.
  2. Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja sekoita siihen fondi ja chilikastike. Kaada liemi pataan ainesten päälle.
  3. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10-12 minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää.
  4. Rouhaise pastalle pippuria mausteeksi. Sekoita lopuksi joukkoon silputut yrtit.
  5. Tarjoa pastan kanssa halutessasi juustoraastetta.

Blondin yhden kattilan vegepasta -annoksesta riittää neljälle. 

Nopeaa ja herkullista arkea toivottaa

Blonditiina

 

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vartissa valmista - yhden kattilan vegepasta

Pia

Vegepasts

Asbesto

Voisiko saada lihan syöjälle version missä ei ole vegeä ollenkaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *