Himahella

Viimehetken pääsiäismenu

TAbbouleh-salaattia ja karitsankaretta
© Tiina Rantanen

Kiirastorstaina monet vielä miettivät, mitä pääsiäispöydässä tarjotaan. Kokosin tähän menun, joka syntyy lähes käden käänteessä Blonditiinan Himahellassa antamilla ohjeilla.

Aina ei tarvitse aloittaa ruoanlaittoa aivan alkutekijöistä pisimmän kaavan mukaan, sillä oikominen on ihan luvallista. Silti on mahdollista olla ns. kätevä emäntä.

Alkuruoksi kupliva hernesosekeitto

Alkuruoksi päätin suositella Créme Ninonia, tuota ihanaa pakasteherneistä tehtävää hernesosekeittoa, joka aateloidaan kuohuviinillä. Jos kupliva ei muuten maistu, piccolopullollinen riittää hyvin juhlistamaan keiton.

Créme Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto

Ohje on helppo, vilkaise vaikka videolta.

Pääruoaksi lammasta ja tabbouleh-salaattia

Pääruoaksi ehdotan karitsan karetta ja ohrasta valmistettua tabbouleh-salaattia. Itse ostin tällä kertaa valmiissa minttumarinaadissa ollutta lihaa ihan marketin tiskiltä. Sen käytän vain pannulla ja tarjoan sitruunamehun kanssa.

Lisää lammasohjeita, mm. aivan mielettömän hyvien marokkolaisten karitsapullien ohjeen,  löydät postauksesta Lammasta pääsiäiseksi – neljä ohjetta maailmalta. 

 

tabbouleh-ohrasta

Tuunattu mämmi on makea päätös

Ja tietty se jälkkäri päättää pääsiäisaterian makeasti. Helpointa on herkutella mämmillä, jos siitä pitää.  Katso täältä, miten mämmiä voi tuunata.

Mämmiä ja sitruunajäätelöä
© Tiina Rantanen

Pääsiäisbrunssilla syödään munia

Pääsiäisenä on mukava ottaa myös aamut rauhallisemmin ja nauttia brunssi. Kokeile Lähi-idän lahjaa aamiaispöytäänn eli shaksukaa ja pataleipää. Helppoa kuin heinänteko.

Shaksuka
© Tiina Rantanen

Ei oteta tästä pääsiäisestä sen suurempaa stressiä, mutta syödään silti hyvin!

Herkullista pääsiäistä ihan kaikille kotikokeille toivottaa

Blonditiina

Ps. Viinit pääsiäispöytään löytyy nekin Blonditiinan testaamista Alkon maaliskuun uutuuksista

Chateau-Fontesteau-pullokuva

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viimehetken pääsiäismenu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.