Viskimarinoitu broileri eli tuttavallisesti känninen kana

Yhteistyössä

Viskimarinoitu broileri on todella helppo ja herkullinen illanistujais- tai bileruoka isollekin jengille. Ohje on kotoisin Amerikan maalta ja sen salaisuus piilee bourbonviskissä. Eli kyseessä on siis känninen kana.

 

Tässä ohjeessa yhdistyy helppous, herkullisuus ja jopa edullisuus. No, viski ei ole maailman halvin mauste, mutta ruoka vaatii sen maistuakseen oikealle. Broilerin koipia taas saa hyvinkin edullisesti aika ajoin. Minun keittiööni ohje on rantautunut kasvitieteen professori Jouko Rikkiseltä, jota haastattelin vuosia sitten. Ruokaan intohimoisesti suhtautuva professori oli tuonut ohjeen mukanaan Yhdysvalloista.

Ohje on todella helppo, marinadin ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan broiskun koipien päälle. Tietty muitakin broilerinosia voi käyttää, mutta koivet voi tarvittaessa syödä vaikka käsin. Kana saa humaltua rauhassa eli maustua viileässä ja sitten vaan vuoka marinadeineen uuniin. Helppoa kuin heinänteko.

Jos baarikaapista löytyy jotakin muuta viskiä kuin maissista valmistettua bourbonia, nou hätä. Käytä sitä mitä on. Bourbon on vain vähemmän savuista kuin vaikkapa skottilainen veljensä.

Valmista ruoan seuraksi paria salaattia, vaikkapa coleslawta tai perunasalaattia, niin partyt ovat valmiit alkamaan ainakin safkan puolesta.

Jenkkimeiningillä mennään! Terveisin

Himahellan Tiina

Katso myös viskimarinoidun broilerin resepti!

 

Kommentit (1)

Himahellaa on mainostettu Kotiliedessä niin ahkerasti että vihdoinkin muistin tulla katsomaan mistä on kyse. Ihanan näköinen resepti mutta vielä ihanampi kokki! Vaikutat mahtavalta tyypiltä Tiina, ihana slanginuottikin! 🙂 Tutustun muihinkin ohjeisiisi ja tämä resepti lähtee testiin viimeistään syksyn viimoissa – vaikka lämmikettä näin juhannusviikollakin tarvitsee. 🙂

Kommentoi juttua: Viskimarinoitu broileri eli tuttavallisesti känninen kana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Goodbye, Tartu! See you soon again! #industrialheritagefortourism #visitestonia #southestonia
  • Makea päätös upealle matkalle! #indrustrialheritagefortourism #visitestonia #southestonia
  • Viron paino- ja paperimuseo on erittäin visuaalinen ja interaktiivinen käyntikohde! #industrialheritagefortourism visitestonia #southestonia
  • Like to work here? #industrialheritagefortourism #southestonia #visitestonia
  • Tarton Kaapelitehtaalla! #industrialheritagefortourism  #southestonia #visitestonia
  • Haikara on matkalla! #visitestonia #southestonia #industrialheritagefortourism
  • Himahellassa nyt 15 herkullista ja toimivaa ruokaohjetta pääsiäisen ruokajuhlaan! Käy inspiroitumassa! #himahella #pääsiäinen #ruokajuhla #sesonkiruoka #seasonalfood

blonditiina

X