10 tapaa luoda kaunis kukka-asetelma

Maljakko kaapista, vettä pohjalle ja kukat sekaan. Näin sitä tulee helposti toimittua, kun kantaa kaupasta kukkakimpun kotiin 🙂 Itse teen usein samalla lailla, mutta usein kokeilen kuitenkin jotain uutta tapaa sommitella kukkasia. Siispä tässä jutussa on esiteltynä kymmenen eri tapaa luoda helppo, nopea ja kaunis kukka-asetelma, joka näyttää hieman erilaisesta kuin se perinteinen kukkamaljakko.

 

1. Kukat useassa eri maljakossa

 

Näyttävyyttä ja monipuolisuutta kukka-asetelmaan saat, kun jaat kukkakimpun esim. ruusut, neilikat tai tulppaanit useaan eri maljakkoon ja asettelet ne ryppääseen.

Alla olevaan kuvaan olen valinnut kolme pienehköä maljakkoa ja asettanut ne kirjapinon päälle. Maljakoiden ei tarvitse olla kaikkien samanlaisia, kuten ei tuossa omassa asetelmassakaan ole. Hempeän vaaleanpunaiset ruusut näyttävät todella kauniilta näissä lasisissa pikku pulloissa.

 

helppo ja kaunis kukka-asetelmahelppo ja kaunis kukka-asetelma

 

Meillä oli hääkukat sommiteltu samalla idealla hääpöytiin ja tykkäsin kovasti! Lisäksi maljakot olivat hopeisten tarjottimien päällä, jolloin kukka-asetelma saatiin koottua yhtenäiseksi sommitelmaksi. Huomaa, että näissäkin pöytäkoristeissa kaikki maljakot ovat erilaisia, mutta niitä yhdistää se, että kaikki ovat kuitenkin lasisia. Näin tunnelma pysyy harmonisena. Postauksista ”Häiden kattaus ja koristelu, sekä upea juhlasali G18” ja ”Hääkuvia” löytyy lisää kuvia meidän häätunnelmista.

 

 

2. Kukat lahjakassissa

 

Oletko törmännyt jo näihin ”ikuisesti säilyviin ruusubokseihin”? Näissä ideana on, että ruusut säilyvät kauniina ja kukkivana jopa vuoden tai enemmän ja ne on pakattu upeisiin lahjakassia- tai boksia muistuttaviin asetelmiin. Saman idean voi toteuttaa edullisesti myös itse, jakamalla esim. ruusukimpun kahteen maljakkoon ja asettamalla maljakon kauniiseen lahjakassiin. Käytin itse kahta maljakkoa, sillä niin paperikassi näyttää oikein muhkealta ja kukat levittäytyvät kassin reunasta reunaan. Oman kassini olen säästänyt aurinkolasiostoksilta. Lisää kuvia ruusukassista löytyy postauksesta ”DIY: Ruusuboksi”.

 

DIY ruusuboksiDIY ruusuboksi

 

3. Sido kukat kranssiin

 

Esimerkiksi leikkokukat näyttävät upealta myös kranssiin pujoteltuna. Itse tein olohuoneen ikkunaan kevätkranssin, johon solmin kolme ruusua. Tämä näyttäisi upealta myös ovessa tai ihan vaikka seinäkoristeena. Lisää juttua ruusukranssista löydät postauksesta ”Ruusukranssi metallirenkaaseen”.

 

diy ruusukranssi ikkunaandiy ruusukranssi ikkunaan

 

4. Kukat matalassa maljakossa

 

Usein kun kukkakimpulle etsii kaapista sopivaa maljakkoa, tulee valittua se kaikista korkein vaihtoehto kukkasten pituuden mukaan. Mitäpä jos leikkaisit rohkeasti kukista vartta pois ja asettelisit ne matalaan maljakkoon. Alla olevassa kuvassa olevat valkoiset ruusut näyttävät kauniin herkiltä matalassa maljakossa, kun ruusun terälehdet ovat auenneet ja kimppuun on tullut muhkeutta. Tulee mieleen oikein hääkimppu-efekti 🙂 Huomaa, että suurinosa lehdistä on napattu pois jolloin ruusunoksat mahtuivat hyvin maljakkoon sisään. Tämä ruusuasetelma olikin esiteltynä edellisessä postauksessa ”Hurmaavan valkoiset ruusut”.

 

kaunis ja näyttävä ruusuasetelmakaunis ja näyttävä ruusuasetelma

 

5. Perinteinen kukkakimppu

 

Toki se perinteinen kukkamaljakko ei petä koskaan, ja ihan sama miten kukat ovat esillä, näyttävät ne aina kauniilta. Tässä kimpussa on hempeitä värejä ja ns. pientä kukkaa. Tämä on myös nätti vaihtoehto isompien kukintojen tilalle.

 

kevätkukkia ruokapöydällä

 

6. Kukat korissa

 

Kukkamaljakon voi laittaa myös punottuun koriin ja nostaa kodin paraatipaikalle. Kori voi olla melkeinpä minkälainen vaan, kunhan se peittää maljakon.

 

tulppaani asetelmatulppaani asetelma

 

7. Kukat maljakon sisällä

 

Aina kukkien terälehtien ei tarvitse olla maljakon ulkopuolella, vaan ne voi jättää myös maljakon sisäpuolelle. Näissä kuvissa olen pujottanut ruusut pyöreän maljakon sisään. Ainakin tulppaanit toimivat tässä ideassa todella hyvin, sillä niiden varsin on joustavaa.

Toinen idea olisi valita korkea maljakko, jonka asetelman jujuna olisi se, että kimppu jää reilusti vaasin sisäpuolelle.

 

image.jpgimage.jpg

 

8. Keraamiset kukkamaljakot

 

Maljakon muoto voi olla mitä tahansa ja niin myös materiaali. Keraamiset Cooee Designin maljakot ovat minimalistisen kauniita ja niissä on pieni reikä kukkaa varten. Tämä mahdollistaa myös yhden oksan käytön kukka-asetelmassa. Pieni ja vähäeleinen voi siis myös olla kaunista. Nappaa vaikka pääkimpustasi oksa tai pari pieneen maljakkoon, jolloin saat yhdestä kukkakimpusta useamman kukka-asetelman.

 

olohuoneessa yksinkertainen kukka-asetelma by lassenin sohvapöydälläolohuoneessa yksinkertainen kukka-asetelma by lassenin sohvapöydällä

 

9. Yksikin kukka riittää

 

Kuten ylempänä jo mainitsin, aina ei näyttävään kukka-asetelmaan tarvita montaa oksaa, vaan jo yksikin antaa näyttävyyttä sisustukseen. Oman maljakkoni suuaukko on melko kapea jolloin kukkaoksa pääsee nojaamaan pystysuoraan maljakkoon, eikä kenota liikaa. Rohkea oranssi väri näyttää upealta harmaata taustaa vasten.

Kannattaa siis joskus ohittaa markettien kukkakimput ja ostaa kukkakaupasta ihan vaikka vain se yksi näyttävä kukkaoksa. Esimerkiksi hortensian yksittäiset oksat näyttävät upealta ihan yksikseen maljakossa ja ne voi halutessaan vielä kuivattaakin, ja silti niissä säilyy sama muhkeus ja väri.

 

upea ensimmäisen hääpäivän kukkakimppu

 

10. Näyttävä tarjotin kukkamaljakon alla

 

Kukkakimppu saa upeaa kontrastia ja värien loistoa, kun sen alle laittaa värikkään tarjottimen. Oma suuri turkoosin sävyinen Hay:n tarjotin näyttää todella hyvältä vihreää vasten. Myös suuret marokkolaishenkiset tarjottimet luovat upean alustan kimpulle. Kannattaa myös kokeilla kirja- ja lehtipinoja kukkamaljakoiden alla. Ne antavat myös hieman erilaisen vaikutelman kukka-asetelmaan.

 

 

Toivottavasti inspiroiduitte näistä kukka-asetelmista! Nyt vain kukkien ostoon ja kokeilemaan jotain uutta tapaa asetella kukkasia 🙂

 

Ihanaa viikkoa!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Kommentit

Kommentoi juttua: 10 tapaa luoda kaunis kukka-asetelma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • Olipahan reissu! Viimeisenä pääsin näkemään vielä Venetsian ja olin kyllä ihan fiiliksissä tuosta kaupungista. Sinne on kyllä päästävä vielä uudelleen! Meidän reissun näkee muuten pikakelauksella tarinoista, jonne tein oman Toscana kansion ☺️
.
What a trip! Last but not least we made daytrip to Venice and that city totally amazed me 😍 I will definitely want to go back there! But the way, I made file called ”Toscana” where you can quickly view our whole trip in Italy 👌🏻
.
#venice #veniceitaly #venetsia #venetsiaitalia #italy_vacations #italy_illife #italytourism #italy #summervacation #kesäloma #ootd
  • Näihin maisemiin ei kyllästy 😍Terveiset täältä sympaattisesta Limonen kylästä ☺️
.
These views are breathtaking 😍 Regards from Limone 🍋
.
#lakegardaitaly #lakegarda #gardalake #gardajärvi #visitgarda #vacation #travelerinitaly #kesäloma #limonesulgarda
  • Gardajärvi on ollut ihana ja vitsi oli kyllä kiva käydä tuolla lilluttelemassa 😄 Pohja on kyllä täynnä kiviä, että ne uimatossut ei olisi todellakaan pahitteeksi täällä uidessa 😅 Tänään lähtään käymään vielä Limonen kylässä 😍
.
Garda Lake has been amazing and it was so nice to swim in those blue waters, though the bottom of the lake is full of rocks 😅 Today we are heading to small village Limone 🍋 All best 😘
.
#lakegardaitaly #lakegarda #gardalake #gardajärvi #loma #italyholiday #summervacation #swimming
  • Tämä kuva on #montepulciano sta, ja tuo paikka oli kerrassaan upea 😍 Nuo maisemat olivat niin kauniit 😍 Nyt meillä jää Toscana taakse ja jatketaan matkaa kohti Gardajärveä 🚘 (storyssa lisää meidän matkakuulumisia ☺️)
.
This picture is from Montepulciano and this place is absolutely beautiful 😍 I highly recommend to visit! Next we a heading to Lake Garda, so bye bye Tuscany! (More travel pics at story 👌🏻).
.
#montepulciano #montepulciano🍷 #montepulcianoitaly #italy #italyvacations #tuscanyitaly #toscana #italiatoscana #kesäloma #summerholiday #italy_vacations
  • Hyvää huomenta! Tästä on hyvä aloittaa päivän touhut 😍
.
Well good morning 😍 .
#italy #italytuscany #ilovetuscany #tuscany #italiatoscana #viinitila #vineyards #loma #holiday #tontenano
  • Terveisiä Toscanasta ja Siennasta, joka oli meidän tämän päivän retkikohde. Toscana on vienyt meidän koko reissupoppoon mennessään ja ollaan ihan fiiliksissä näistä maisemista 😍 Matkatunnelmia löytyy lisää storyn puolelta 👌🏻
.
Hello from Tuscany! Today we visited Sienna and inside the Cathedral ”Duomo”. We all realy live Tuscany and the amazing views in here 😍 More pics about our trip in story 👌🏻
.
#italy #tuscanyitaly #italiatoscana #toscana #siennaitaly #summerholiday #holiday #traveling
  • Terveiset lomalta! Ollaan vietetty meidän ensimmäisiä lomapäiviä ottamalla Helsingiä haltuun taaperon kanssa 😆 Vaatekaupat on vaihtunut kaikkeen kivaan muuhun aktiviteettiin 😄
.
Holiday greetings at home! We have explored Helsinki with our toddler and so far we have been for example at Korkeasaari Zoo and kids museum ☺️ And soon off to Italy 🙌🏻🙌🏻 .
#olohuone #olohuoneensisustus #livingroom #livingroomdecor #livingroomideas #vardagsrum #vardagsrumsinspo #sisustus #sisustusinspiraatio #interior2you #interior4all1 #scandinavianhome #scandinaviandesign #scandihome #skandinaavinensisustus #skandinavischwohnen #mynordichome #nordicinterior #kuusilinna #kuusilinnatuuli #kotiliesiblogit #skandinaviskahjem #instablogit #instablogitfinland #instakodit #modernhomedesign

hurmaavanvalkeaa

X