Häämatka Italiaan: Positano Amalfin rannikolla

Häämatkatarinointi saa taas jatkoa, ja nyt päästäänkin ihailemaan upeita maisemia matkanvarrelta. Päätimme tehdä päiväretken Amalfille, ja yksi keino sinne on mennä esimerkiksi bussilla. Toinen vaihtoehto on nousta lauttaan/laivaan ja rohkeat vuokraavat auton 😀 Me valitsimme bussin, koska olin kuullut, että tie Amalfille on melko haastava. Tätä se kyllä olikin, sillä vuoristotiet ovat melkoista serpentiiniä, ja taiteilu ahtailla pikku teillä on kaikkea muuta kuin rentouttavaa! Matka Sorrentosta Amalfille on vain noin 30 kilometriä, mutta aikaa siihen menee parisen tuntia. Jo tämä kertoo aikalailla kuvaa siitä, millaista ajaminen tulee olemaan. Varsinkin sesonkiaikaan bussit tukkivat pikkuteitä, ja ajaminen on hidasta.

Lautta olisi tietysti ollut se vaivattomin vaihtoehto, mutta halusin kovasti päästä kuvamaan upeita maisemia bussin ikkunasta. Tämä on muuten seuraava haastava kohta, eli bussiin pääseminen. Elokuussahan lomailee tunnetusti suurin osa eurooppalaisista ja niin myös Amalfin rannikko oli täynnä turisteja. Lähinnä tosin Italialaisia, joten suomea me emme kuulleet täällä ollenkaan, haha! Itse bussiin jonottaminen kesti noin tunnin, ja huomasin pettymyksekseni, että melkein kaikki bussien ikkunat oli teipattu täyteen tekstejä ja kuvia. Jollain ihmeen tuurilla seuraava bussi johon me mahduimme oli teippaamaton bussi. Huh! No seuraava dilemma tulikin siitä, että emme saaneet istumapaikkoja siltä puolen jonne upeat näkymät avautuivat. Tässäkin kävin taas huikea tuuri, sillä eräs pariskunta jäi pois bussista juuri ennen upeita Positanon maisemia, joita seuraavissa kuvissa pääsette nyt ihastelemaan!

 

Häämatkakohde Italia Positano

 

Kun googlettaa Italia Positano, niin saa eteensä juurikin näitä samoja värikkäitä vuoristokuvia, joita minä onnistuin nappaamaan. Positano on 15 kilometriä Sorrentosta Amalfiin päin. Eli ei kaukana, mutta ajallisesti kylläkin. Maisemat ovat kerrassaan upeita! Aivan mielettömiä.

 

Häämatkakohde Italia Positano

Häämatkakohde Italia Positano

 

Alhaalla näkyy Positanon ranta-alue. Mistään kovin isosta paikasta ei ole kyse, ja jahteja ja purjealuksia näkyy paljon.

 

Häämatkakohde Italia Positano

Häämatkakohde Italia Positano

Häämatkakohde Italia Positano

Häämatkakohde Italia Positano

 

Ennen Positanoa ja Positanon jälkeen on myös pieniä uimaranta-alueita ja poukamia. Näyttää kyllä todella ihanalta houkuttelevalta. Tuo veden väri on kyllä niin hurmaavan sinistä!

 

Häämatkakohde Italia Positano

Häämatkakohde Italia Positano

 

Alhaalla näkyvässä kuvassa erottuu jo Amalfi. Olin kyllä niin fiiliksessä koko bussimatkan ajan, sillä nuo maisemat oli niin mahtavia.

 

Häämatkakohde Italia Positano

 

Tässä siis jo esimakua tästä upeasta Amalfin rannikkoalueesta. Seuraavaksi poiketaan sitten ihan Amalfille 🙂 Mutta vinkkinä nyt kaikille tänne suuntaaville, kannattaa varautua pitkään bussimatkaan. Itse suosittelisin mieluummin lauttaa, tosin silloin missaa nuo maisemat.. Kannattaa myös muistaa, että jos valitsee kohteekseen Amalfin tai Positanon, ei sieltä noin vain lähdetä bussilla piipahtamaan naapurikylässä. On myös todella tuskastuttavaa olla bussissa, jos ei ehdi napata itselleen istumapaikkaa. Toki kohteesta pystyy reissaamaan muihin kaupunkeihin lautalla tai veneellä, ja oikeastaan se onkin ainut varteenotettava vaihtoehto jos Positanoon tai Amalfille meinaa lähteä.

Palataan taas myöhemmin näihin tarinoihin! Nyt kivaa viikonloppua kaikille!

Tässä vielä linkit muihin häämatkatarinoihin:

Häämatkalle Italiaan

Häämatka Italiaan: Vinkkejä Sorrentoon

Häämatka Italiaan: Amalfi

Häämatkalle Italiaan: Capri – Vinkkejä Caprin saarelle ja Anacaprille

Häämatka Italiaan: Rooma

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // styleroom

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Häämatka Italiaan: Positano Amalfin rannikolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X