Häämatkalle Italiaan: Rooma

Tästä häämatkasta on jo kohta kaksi vuotta, apua! Aloin tämän häämatkan jälkeen tekemään viisi osaista postaus sarjaa matkastamme ja tässä nyt viimein tulisi se viimeinen osio 🙂 Matkamme siis päättyi lopulta Roomaan, jonne kaikki tiet sanonnan mukaan lopulta vievät 🙂

Tässä kaikki aikaisemmat jutut häämatkastamme:

Häämatkalle Italiaan

Häämatka Italiaan: Vinkkejä Sorrentoon

Häämatka Italiaan: Positano Amalfin rannikolla

Häämatkalle Italiaan: Capri – Vinkkejä Caprin saarelle ja Anacaprille

Häämatka Italiaan: Amalfi

Ja vaikkei häämatkalle olisikaan menossa, kannattaa kurkata ja hyödyntää matkavinkit, mikäli tuonne alueelle on suunnittelemassa matkaa. Me yhdistimme häämatkaan Sorrenton, Amalfin, Caprin ja Rooman. Matka alkoi lennolla Napoliin, josta menimme bussilla Sorrentoon. Sieltä teimme päiväreissut Amalfille ja Caprille. Lopuksi matkasimme junalla takaisin Napoliin josta vaihdoimme luotijunaan, joka vei meidät Roomaan. Roomasta taas lensimme takaisin Suomeen.

Koska olemme käyneet jo useamman kerran Roomassa, emme enää kiertele kauheasti nähtävyyksiä, kuten Colosseumia yms. koska olemme ne jo nähneet. Juurikin Roomassa on ollut kivaa kun ei tarvitse enää kulkea päämäärästä toiseen, vaan voi hengailla ja ottaa iisisti vaikka koko päivän altaalla. Erityisesti viime kesänä teimme näin, sillä raskausmahan kanssa ei jaksanut olla kovin aktiivinen 🙂

 

Via Dei Condotti

Alhaalla kuvassa näkyvä Via Dei Condotti on Rooman ”The Street”. Eli täältä löytyvät kaikki merkittävät muotiliikkeet. Täällä on aina kova kuhina päällä. Lähistöltä löytyvät myös Espanjalaiset portaat, eikä Fontana di Trevi ole myöskään kaukana, tai Pantheon. Ylipäätänsä nähtävyydet ovat mielestäni aikalailla käveltävissä. Ainoastaan Vatikaaniin olemme menneet metrolla, mikä on näppärä vaihtoehto.

 

häämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaan

 

Trastevere

Häämatkallamme otimme hotellin hieman kauempaa keskustasta, Trasteveren alueelta. Tämäkin on tosin melko iso alue ja tuo alla oleva kuva on Trasteveren ydinalueelta, jonka vieressä kulkee kapea joki. Hotelimme ei aivan täällä ollut, mutta kävimme silti täällä taksilla parinakin iltana. Paikka kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin. Joen vierusta on täynnä baareja, ruokapaikkoja ja myyntikojuja. Ehkä syömään en tänne menisi, vaan joen oikealle puolelle, josta löytyy todella hyviä ja edullisia ruokapaikkoja. Me olemme useasti tehneet niin, että katsomme tietysti hieman etukäteen Tripadvisorista eri suosituksia, mutta hyväksi havaittua on myös mennä sinne paikkaan missä on eniten tunkua ja tietysti paikallisia.

 

 

Rooman nähtävyydet

Vaikka tuolla jo mainitsin, että emme enää juurikaan ole kierrelleet nähtävyyksiä, niin joihinkin paikkoihin eksyy joka tapauksessa, sillä moni nähtävyys on lyhyen matkan päässä toisistaan. Muun muassa espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi, Pantheon ja Piazza Navona ovat näppärä yhdistelmä. Seuraavalle päivälle kannattaa suosiolla jättää Colosseum ja Forum Romanum.

 

häämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaanhäämatkalle italiaan Roomaan

häämatkalle italiaan Roomaan

 

Vatikaani

Vatikaanissa kannattaa ehdottomasti käydä, mikäli Roomaan asti matkaa. Olen kerran käynyt Pietarinkirkossa ja se on kyllä erittäin vaikuttava! Alhaalla olevasta kuvasta näkyy puiset rakennelmat, joissa jonotetaan pääsyä sisään. Olimme elokuussa häämatkalla, ja ainakaan tuossa kuvassa ei näy pitkiä jonoja itse kirkkoon. Mielestäni jonot liikkuvat kuitenkin todella hyvin, joten ei muuta kuin jonon jatkoksi.

 

häämatkalle italiaan Roomaan

 

Vatikaanin alueella on oma posti, ja niin mekin lähetimme yhden kortin Vatikaanin leimalla 🙂

 

häämatkalle italiaan Roomaan

 

Kaiken kaikkiaan häämatkamme oli aivan ihana ja erityisesti Sorrento, Capri ja Amalfi jäivät lämpimästi mieleen. Sorrentoa kannattaakin harkita matkakohteeksi, sillä se on ihanan sympaattinen ja kaunis paikka. Sieltä on myös helppo tehdä retkiä jo mainitsemiini paikkoihin.

Olemme reissanneet Italiassa paljon ja Roomassa erityisesti. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, olimme myös viime kesänä Rooman liepeillä, josta tein myös pari juttua. Niihin linkit löytyvät tästä: Luonnonkosmetiikka ostoksilla Castel Romano Outletissa ja Rantalomatunnelmissa Roomassa.

 

Tänä kesänä lähdemme Mallorcalle ja pääsenkin sitten kertomaan ensimmäistä kertaa reissukokemuksia siitä, millaista oli reissussa pienen lapsen kanssa. Olemme kyllä tehneet reissun aika helpoksi, sillä valitsimme All Inclusive hotellin 🙂 Mutta palataan siihen sitten myöhemmin!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // [email protected]

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Häämatkalle Italiaan: Rooma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X