Laivalla lapsen kanssa: päiväretki Tallinnaan lapsen kanssa

Me käytiin pääsiäisen aikaan laivalla päiväreissu Tallinnassa ja se oli kyllä kivaa vaihtelua normaaliarkeen. Se hyvä puoli kyllä Etelä-Suomessa asumisessa on, että tällaisia nopeita extempore matkoja lahden toiselle puolen tai jopa kauemmaksikin, pystyy tekemään melko nopealla aikataululla ja sen suurempia suunnittelematta.

Olin ensimmäistä kertaa Tallink Megastarilla ja tykkäsin tosi paljon laivasta. Sisustus oli moderni ja lapset oli mukavasti huomioitu, vaikka ainahan se leikkipaikka voisi olla isompi, sillä niin paljon siellä sitä väkeä aina on!

 

tallinna vinkit

 

Alla olevassa kuvassa näkyvä shoppailupuoli oli myös hieno ja melko isokin. Nämä kuvat ovat reissulta muuten otettu kännykällä ja kyseessä on ihan omatoimimatka, eikä yhteistyön merkeissä tehty.

 

tallinna vinkit

 

Meidän suunnitelmat Tallinnaan oli ihan vain rentoa kuljeskelua ja hyvää ruokaa. Menimmekin heti satamaan päästyämme syömään ja kävin kysäisemässä ravintola Sfääristä, josko mahtuisimme lounaalle. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta saimme napattua viimeisen vapaan pöydän ja pääsimme herkuttelemaan heidän pääsiäisbrunssista.

 

tallinna vinkit

 

Brunssiin sisältyi muistaakseni 6-7 eri ruokalajia ja ne tarjoiltiin pöytiin. Aluksi homma luisti ihan hyvin, R nukkui päikkäreitä ja me saimme herkutella ystäviemme kanssa rauhassa ruokia. Sitten homma tyssäsikin, ruokien tulo alkoi kestää ja meidän pikkumies heräsi 😀 Sen jälkeen meno olikin hieman vauhdikkaampaa, heh 🙂

 

tallinna vinkit

 

Kun lopulta selvittiin ulos ravintolasta, pistäydyimme Tallinnan vanhassa kaupungissa ja yhdessä suosikkiputiikissani. Zizi myy ihania kodin pellavatekstiileitä ja ne suunnitellaan sekä valmistetaan Virossa. Kannattaa käydä joskus!

 

tallinna vinkit

 

Vanhan kaupungin jälkeen menimme Viru Keskuksen Kaubamajaan ja heidän lelupuolelleen. Kaubamajan lastenpuoli/lelupuoli on todella iso ja sieltä nuo minit kyllä varmasti löytävät jotain mieleistä itselleen 🙂 Meillä mukaan tarttui lopulta golfsetti, vaikka yhdessä vaiheessa testattiin myös Boschin ruohonleikkuria, haha!

 

tallinna vinkit

 

Alla oleva kuva on Rotermannilla sijaitsevasta R14 ravintolasta, jossa emme kylläkään käyneet juuri tällä reissulla, mutta suosittelen sitä yhdeksi vaihtoehdoksi, mikäli miettii hyvää ruokapaikkaa. Kävin täällä tällä viikolla syömässä, kun olin Tallinnassa työreissulla ja tykkäsin todella paljon. Myös itse miljöö on todella upea!

 

tallinna vinkit

 

Meidän laivamatka kotiinpäin alkoi laivan buffetissa, jonka olimme varanneet etukäteen. Tallink Megastarin iltabuffet oli todella hyvä ja pöytämmekin oli ihanasti ikkunan edessä, joten saimme ihailla kaunista maisemaa illallisen ajan. Tosin tuolla meidän poitsulla vauhti on kuin formulakuskilla, joten ihan hirveän rauhallista ei meidän meno tuossa pöydässä ollut, heh! Eli mitään ylimääräistä istuskelua hän ei jaksa kovin pitkää aikaa, joten melko pian suuntamme oli taas kohti leikkipaikkaa 🙂

 

tallinna vinkit

 

Vaikka tuollaiset pikku reissut on tosi kivoaja, olimme me miehen kanssa kyllä aika rättipoikki kun tultiin kotiin, mutta niin oli myös lapsi! Nukuttiin kaikki pitkään seuraavana aamuna 🙂 Mutta oli kyllä kivaa, vaikka ei tällaisia reissuja nyt joka viikonloppu jaksaisi tehdä, heh!

Kivaa ja aurinkoista viikonloppua!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Kommentit

Kommentoi juttua: Laivalla lapsen kanssa: päiväretki Tallinnaan lapsen kanssa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X