Pienen wc:n sisustus – monikäyttöinen vaneri

Viime postauksessa ”Uuden kodin keittiö” kurkattiin meidän uuden kodin keittiöön ja nyt vuorossa olisi pienen wc:n sisustus. Tämä vessa oli alunperin suunniteltu hyvin perinteiseksi peilikaappeineen, mutta halusin tänne kuitenkin jotain ”jujua” 🙂 Niinpä otin selville olisiko vaneriseinä mahdollinen tilaan, ja suostuuko rakennuttaja sellaisen tilaamaan ja asentamaan. Tämä oli ok, joten sellainen hankittiin. Lisäksi vaneri käsiteltiin suojavahalla pariin otteeseen.

Vessan vieressä on kodinhoitohuone jossa on vaakaviiluinen koivu-liukuovi, joten vessan vaneriseinä ja liukuovi sopivat todella hyvin yhteen. Nyt en tietenkään hoksannut ottaa liukuovea kuviin mukaan, mutta täytyy kuvailla tämä yhdistelmä myöhemmin.

Peilikaappia emme myöskään halunneet, joten se vaihdettiin pyöreään peiliin jonka reunoilla kulkee valo. Lisäksi katossa on paneeli-ledvalo. Meikkailu onnistuu täällä siis hyvin 🙂 Peilikaapin tilalle valittiin kaapisto vessanpöntön yläpuolelle, jonne saa kaikki tarvittavat purnukat ja tuotteet.

Lattialaataksi valitsimme kuusikulmaisen Pukkilan Natura-laatan. Rakennuttajan vaihtoehtoina olivat perinteiset 10×10 laatat niin kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen kuin vessaan, mutta halusimme hieman erilaista tyyliä näihin tiloihin. Onneksi kuusikulmaisen laatan asennus onnistui, joten sitä löytyy nyt kaikista näistä tiloista.

 

pienen wc:n sisustuspienen wc:n sisustus

 

Minulta sattui ennestään löytymään pieni Iittalan Aitio -lokerikko, joten kiinnitimme sen vaneriseinään kiinni. Nyt hammasharja on helposti ladattavissa, eikä johtoa tarvitse viritellä kaapin reunoista pistokkeeseen.

 

pienen wc:n sisustus

 

Käsienpesuhanan vaihdoimme linjakkaaseen Moran hanaan. Wc-paperiteline ja käsipyyhekoukut tuli itse hankkia jälkikäteen, joten ostin meille Hay:n Volet-koukut, joita löytyy myös kodinhoitohuoneesta. Wc-paperiteline on Ferm Livingin Triangle. Vielä pitäisi hankkia seinään kiinnitettävä saippuapumpputeline.

 

pienen wc:n sisustuspienen wc:n sisustuspienen wc:n sisustuspienen wc:n sisustus

 

Vessa on kyllä oikea tilaihme ja oikein kompakti. Toinen wc-istuin löytyy pesuhuoneesta ja onkin kyllä ollut luksusta tämä kahden vessan koti, haha 🙂 Kylpyhuoneesta löytyykin hieman erilainen laattaratkaisu, vaikka kuusikulmainen laatta kyseessä onkin. Siitäpä lisää myöhemmin!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // [email protected]

Kommentit (6)

Hei, minkä kokoinen tuo teidän vessa on? Hienosti olette saaneet kaiken tarpeellisen mahtumaan pieneen tilaan. Mietitään tässä vielä muutamia mittoja oman kodin pohjapiirrusutuksessa…

Hei, vessa on 1,2 neliötä 🙂 Eli todella kompakti! Mutta toisaalta siellä on kaikki tarpeellinen, emmekä ole kokeneet sitä mitenkään liian pieneksi.

Moi, mitkä ovat tämän wc:n tarkat mitat? Eli leveys ja syvyys? Itsekin mietimme, että mitkä olisivat ne ”pienimmät mahdolliset” mitat, ettei tunnu pieneltä, mutta että on kompakti. 🙂 Tilaa on hyvin vähän.

Moikka! Wc on 1,20m syvä ja n. 1m leveä. Eli todella kompakti. Seinäkaapit ovat kyllä ehdottomat. Ainakin itsellä on noita purnukoita, heh! Mutta ei tässä muuta valittamista ole 😀 Helppo siivota!

Kivan näköinen! Itsellä samanlainen suunnittelu nyt menossa. Mistä tuo seinäkaappi on?

Kiitti! Seinäkaappi on Domus -keittiöiden mallistosta. Meillä tuli rakennuttajan puolelta kaikki sieltä.

Kommentoi juttua: Pienen wc:n sisustus – monikäyttöinen vaneri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X