Pietari päivässä – Koe vaikuttava Pietari!

pietari päivässä

 

Päivä Pietarissa – Mitä nähdä ja tehdä!

 

Olin syyskuussa työreissulla Pietarissa ja pääsin pyörähtämään kaupungilla muutaman tunnin turistina. Pietari osoittautui näin nopealla vilkaisulla todella kauniiksi sekä kiehtovaksi ja nyt te pääsette myös kurkkaamana kaupunkiin näin kuvien muodossa.

Minulla ei ollut oikein varsinaista käsitystä siitä millainen Pietari oikein on kaupunkina. Olen ainoastaan kuullut mainoksia laivalla tehtävistä 42 ja 72 tunnin retkistä joita markkinoidaan kesäisin. Lähdin siis innoissani tutkimaan kaupunkia ja sain vielä työkaveritkin houkuteltua mukaan, vaikka sää olikin kyllä todella ankea. Nämä kuvat kulkevat samaa reittiä kuin mekin. Eli tällainen kierros tuli tehtyä.

 

Pietarin lentokentältä keskustaan

Pietarin lentokentältä keskustaan pääsee julkisilla tai taksilla. Me valitsimme julkiset kulkuneuvot, eli ensin terminaalin edestä napattiin bussi, jolla huristelimme n. 10 min pysäkille, jossa sijaitsi metroasema. Tällä pysäkillä jäi paljon ihmisiä pois, sillä melkein kaikki ihmiset vaihtoivat metrolinjalle. Sitten vain maan alle ja ostamaan lippu keskustaan. Metrolippuja myydään kopeissa ja se ostetaan virkailijalta. Virkailijalta saat poletin, joka syötetään metrotunnelin portteihin. Sitten vain kohti oikeaa linjaa ja keskustaa.

 

pietari päivässä

Verikirkko (Kristuksen ylösnousemuksen katedraali)

Lähdimme suuntaamaan matkaa kohti ensimmäistä nähtävyyttä, eli alhaalla kuvassa näkyvää Verikirkkoa. Kirkko oli kyllä hienon näköinen ja mahtipontinen. Huomasin heti keskustaan saapuessa, että kaupunkia kiertävät kanaalit/kanavat, vähän niinkuin Venetsiassa ja myös vanhat rakennukset toivat aivan omanlaatuisen tunnelman kaupunkiin.

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

Verikirkko oli näyttävine kupoleineen vaikuttava näky.

 

pietari päivässä

Kirkon edustalla pystyi kuvauttamaan itsensä tsaarin aikaisesti puettujen hahmojen kanssa. Toki maksua vastaan.

 

Syö hyvin!

 

Vettä satoi reissullamme aika paljon, joten päätimme heti kirkon jälkeen mennä syömään. Verikirkon lähellä sijaitsee Jamie Oliverin ravintola, jota voin kyllä suositella. Paikka on kohtuuhintainen ja miljöö todella viihtyisä.

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

Jamie Oliverin ravintolassa on viihtyisä italialainen bistro-tunnelma.

pietari päivässä

 

pietari päivässä

 

Ruokailun jälkeen jatkoimme tepastelua kohti rantaa missä seilaavat päiväristeilyt. Ihmettelimme aikamme maisemia ja ohi kulkevia autoja.

 

pietari päivässä

Pienet sillat hurmaavat, eikä edes vesisade juuri haitannut kun ihastelimme maisemia.

pietari päivässä

 

pietari päivässä

 

Rantaa pitkin kun kulkee, tulee vastaan Talvipalatsi ja sen puutarha. Talvipalatsin edessä olikin paljon turisteja sateenvarjoineen ja mekin päätimme piipahtaa Talvipalatsin puutarhassa.

 

pietari päivässä

 

Talvipalatsi ja sen puutarha

 

Talvipalatsin puutarhaan on ilmainen pääsy ja sen sisäpiha on todella kaunis. Meillä ei riittänyt valitettavasti aikaa mennä sisälle palatsiin, mutta jääpähän jotain nähtävää ensi kerralle.

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

Talvipalatsin puutarha on todella idyllinen ja kaunis.

 

Talvipalatsin jälkeen jatkoimme matkaa ja saavuimme Palatsiaukiolle, jonka keskellä komeilee Aleksanterin Pylväs.

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

 

Kun Palatsiaukiolle saapuu vastakkaisesta suunnasta, niin näkee kauniin kaaren välistä Eremitaasin. Palatsiaukion kupeesta voi ostaa matkamuistoja ja kuvauttaa taas itseään upeisiin leninkeihin sonnustautuneiden ”näyttelijöiden” kanssa.

 

pietari päivässä

 

pietari päivässä

Eremitaasi olisi upea paikka käydä. Tänne kannattaa tosin varata aikaa.

 

Jatkoimme jatkaa vielä kahville ja sitten olikin aika palata kohti hotellia. Oli kyllä todella ihana käydä tutustumassa Pietariin, vaikka visiitti olikin todella nopea.

 

pietari päivässä

 

Pietarissa riittää nähtävää vielä vaikka kuinka, joten ehkäpä itsekin suuntaan reissun sinne vielä uudemman kerran! Instagramista @hurmaavanvalkeaa löytyy muuten myös tallennettuna oma stories osio Pietarin matkastani. Siellä vilahtaa mun villi hotellin sänkykin 😀

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Pietari päivässä – Koe vaikuttava Pietari!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X