Ihmiset

Ministeri Aino-Kaisa Pekonen tuli raskaaksi 18-vuotiaana: ”Opettaja sanoi, ettei minusta tule koskaan mitään”

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen tuli äidiksi 19-vuotiaana. Voimakas hoivavietti on vaikuttanut paitsi uravalintaan myös sisarussuhteeseen näyttelijä Aku Hirviniemen kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen, 41, istui junassa matkalla Helsingistä kotiin Riihimäelle, kun hän huomasi äitinsä Facebook-päivityksen: ensimmäinen lapsenlapsi on muuttamassa omilleen. Aino-Kaisa säpsähti.

Lue myös: Milloin nuori on valmis muuttamaan kotoa? Selvitä asia tällä yksinkertaisella testillä

Hänen esikoisensa Toivo oli etsiskellyt pakettiautoa lainaan, jotta voisi auttaa tyttöystäväänsä muutossa. Siitä ei ollut puhetta, että poika jättäisi lapsuudenkotinsa.

”Aloitin puhelinrumban, mutta en saanut Toivoa kiinni. Kun pääsin kotiin, menin hänen huoneeseensa, ja se oli tyhjä.”

Juuri Toivo on Aino-Kaisan lapsista se, joka on muuttanut hänen elämänsä suuntaa eniten.

Aino-Kaisa Pekonen tuli raskaaksi 18-vuotiaana

Aino-Kaisa oli vasta 18-vuotias, kun raskaustestissä näkyi kirkas plusmerkki. Hän oli seurustellut Henkkansa eli Henri Pekosen kanssa vuoden verran.

Yhteen oli tosin muutettu jo parin kuukauden yhdessäolon jälkeen, ja Henkka oli kosinutkin melkein heti. Molemmat olivat umpirakastuneita.

Aino-Kaisan opinnot olivat kesken, ja hän työskenteli McDonaldsissa. Hän oli tiennyt jo heti yläasteen jälkeen haluavansa lähihoitajaksi, mutta siihen aikaan alan opinnot sai aloittaa vasta sinä vuonna, jolloin täytti 17 vuotta.

Niinpä Aino-Kaisa piti välivuoden, jonka aikana hän työskenteli lastenhoitajana.

”Olin todella jääräpäinen. Ratkaisustani oltiin kauhuissaan, ja yksi opettaja sanoi, ettei minusta tule koskaan mitään.”

Mutta vauvan ilmoittaessa tulostaan molemmille oli selvää, että asia oli ihana.

”Toivo on elämämme paras yllätys. Hän mullisti kaiken”, 19-vuotiaana äidiksi tullut Aino-Kaisa Pekonen sanoo.

”Kannan huolta veljestäni Akusta”

Aino-Kaisalla oli aina ollut voimakas hoivavietti. 22-vuotiaan Toivon lisäksi perheeseen kuuluvat Väinö, 18, ja Unto, 16.

Osansa Aino-Kaisan huolenpidosta on saanut myös viisi vuotta nuorempi veli, näyttelijä Aku Hirviniemi.

Sisarukset asuvat Riihimäellä kilometrin päässä toisistaan. Yhdessä mökkeillään ja matkustellaan lasten ja puolisoiden kanssa. Silti isosisko on se, joka huolehtii.

Lue myös: Huolihetki pitää nukahtamista häiritsevät ja yöllä herättävät ajatukset kurissa – näin pidät huolihetken

”Kannan edelleen paljon huolta Akusta ja hänen elämästään. Soittelen usein ja kysyn, onko hän muistanut syödä ja haluaisiko hän tulla meille ruokailemaan.”

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa Aino-Kaisa Pekonen kertoo elämänsä käännekohdista. Miksi Aino-Kaisa ja  hänen puolisonsa Henri asuivat hetken erillään? Entä minkälainen äiti Aino-Kaisa on kolmelle pojalleen? Lue koko juttu Kotilieden numerosta 5/2020. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ministeri Aino-Kaisa Pekonen tuli raskaaksi 18-vuotiaana: ”Opettaja sanoi, ettei minusta tule koskaan mitään”

Vaaralliset portaat

En vielä edes lukenut juttua, mutta ensimmäisenä huomio kiinnittyi kuvan portaisiin, joista on suora pudotus sivulle. Kaide on seinän vieressä. Voi näyttää hienolta, mutta miten on turvallisuus!

zxz

Ei menis portaat läpi uudisrakennuksen tarkastuksessa

Mimmi

Eikös hänellä ole toinenkin veli? Miksi ei koskaan puhu hänestä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.