Ihmiset Tilaajille

Aktivisti Atte Ahokas puhuu  vastustajiensa lapsille, sillä heitä vanhemmat kuuntelevat

15-vuotiaana Atte Ahokas ahdistui ilmastokriisistä niin paljon, että ei pystynyt enää nukkumaan. Apu löytyi toiminnasta. Ahokkaasta tuli nuorten ilmastoaktivismin kasvot Suomessa.

Yhtenä päivänä Atte Ahokas seisoi Tampereen Raatihuoneen rappusilla osoittamassa mieltään. Hän oli sillä hetkellä vasta 16-vuotias, mutta kehittymässä kovaa vauhtia konkariksi ilmastoaktivismissa.

Ilmastomielenosoittajien liepeille oli kerääntynyt muutama vastustaja, ja heilläkin oli asiaa: mitään ilmastonmuutosta ei ole! Tai: Menkää Kiinaan ja Intiaan valittamaan!

”Yritin keskustella rauhallisesti ja kertoa, miksi me ajetaan näitä asioita ja minkä takia ne ovat vakavia. Olin liikkeellä sillä mielellä, että ihmisten mielet muutetaan tiedolla. Mutta nyt huomasin, että kukaan huutelijoista ei kuuntele sanaakaan siitä, mitä yritämme sanoa.”

Sama oli tapahtunut jo aiemmissa mielenosoituksissa, esimerkiksi Eduskuntatalon portailla. Mutta nyt, Raatihuoneen edessä seistessään, Atte ymmärsi, mistä oli kyse.

Vastustajat olivat laittaneet Aten sellaiseen kategoriaan, jonka puheita he eivät kuuntele.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.