Ihmiset

Seura: Anna Eriksson uupui parikymppisenä ja harkitsi keikkailun lopettamista: ”Viihdemaailma on auttamattoman pinnallinen”

Laulaja Anna Eriksson on hypännyt viihdebisneksestä elokuvantekijäksi. Anna kertoo Seurassa yllättyneensä urahypystä itsekin.

M-elokuva, Espoo Cinè -palkinto ja nyt tuore elokuva W. Laulaja Anna Erikssonista, 45, on tullut poliittisten elokuvien tekijä, joka on huomattu myös kansainvälisesti, kertoo Seura.

Psykodraamaksi luokiteltu elokuva W sai maailman ensi-illan Sveitsissä Locarnon elokuvajuhlilla elokuussa. Anna vastaa psykodraamaksi luokitellun elokuvan käsikirjoituksesta, ohjauksesta, leikkauksesta ja musiikista. Lisäksi hän näyttelee elokuvassa Madam Euroopan roolin.

Hyppy laulajan urasta elokuvantekijäksi hämmästyttää taiteilijaa itseäänkin. 

”Elämä vie erilaisille poluille, mutta se ei ole sattumaa, vaan saavuttaakseen jotain on tehtävä lujasti töitä”, Anna sanoo Seura-lehdessä

Anna Eriksson: Uupumus sai pohtimaan uran lopettamista

Anna on tehnyt ennenkin lujasti töitä. Alle kolmekymppisenä hän veti noin kaksisataa esiintymistä vuodessa. Se johti uupumukseen.

”Kun keikoilta palasi kotiin, täytyi levätä pari päivää, että jaksoi lähteä taas keikoille. Siitä jäi loppujen lopuksi ikävä tyhjyyden tunne”, Anna kertoo Seurassa.

Anna piti keikkailusta vuoden tauon ja harkitsi esiintyvän artistin uran lopettamista. Anna alkoi kuitenkin tehdä omia lauluja ja innostui. Palo musiikin tekemiseen ja esiintymiseen palasi.

Luomisen vimma on kantanut tähän päivään asti. Tällä hetkellä Anna kirjoittaa käsikirjoitusta seuraavaan elokuvaan, joka täydentää hänen elokuvasarjansa trilogiaksi.

Anna kertoo olevansa kunnianhimoinen ihminen, joka ei oikein osaa laiskotella.

”Olen yrittänyt harjoitella jouten oloa, mutta tekeminen on minulle suurin ilo, ja edellisen työn päätyttyä minulla on jo kiire saada uutta tekemistä sen tilalle”, hän kertoo Seurassa

Elokuvanteko on tuntunut Annasta vähemmän kuluttavalta kuin keikkailu.

”Viihdemaailma on auttamattoman pinnallinen. Viihteessä kysymys on kuorista, mutta taiteessa sisällöstä.”

Lue myös Seuran juttu: Anna Eriksson myöntää ylpeyden haalistuneen iän myötä – ”Nykyään olen myös toisten ihmisten onnistumisista ja saavutuksista onnellinen”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Anna Eriksson uupui parikymppisenä ja harkitsi keikkailun lopettamista: ”Viihdemaailma on auttamattoman pinnallinen”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.