Ihmiset

Anna: Juontaja Vappu Pimiä uskoo, että naisten huonommat tulot eivät ole miesten syy: ”Miehet on härskimpiä pyytämään”

Vappu Pimiä puhuu raha-asioistaan avoimesti ystäviensä ja kollegoidensa kanssa. ”Kateus ei johda mihinkään”, hän uskoo.

Monilla aloilla miehille maksetaan edelleen parempaa palkkaa kuin naisille. Yrittäjä ja juontaja Vappu Pimiä, 42, ei laittaisi sitä kuitenkaan miesten syyksi, kirjoittaa Anna-lehti.

”Miehet on härskimpiä pyytämään, niillä on enemmän pokkaa”, Vappu sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Lue myös: Naisille vihdoin sama palkka kuin miehille – auttaisiko Islannin malli suomalaisnaisia?

Vappu uskoo, että naisten pitäisikin oppia pyytämään enemmän. Sitä hän on itse opetellut ja uskoo, että tiukka linja on vähitellen tuottanut tulosta.

Silti Vapusta ei ole koskaan tuntunut, että häntä olisi kohdeltu yrittäjänä jotenkin huonommin siksi, että hän on nainen.

”Sukupuolella ei ole merkitystä. Minua on aina arvostettu ja kunnioitettu.”

Vappu Pimiä puhuu avoimesti palkoista kollegoidensa kanssa

Vapulla on takanaan jo 20 vuoden ura julkisuudessa. Matkan varrella hän on tutustunut ja ystävystynyt monen suomalaisen tv-tähden kanssa. Vappu listaa lähipiiriinsä muun Jenni Pääskysaaren ja Maria Veitolan – ja yhtä lailla ystäviä ovat Janne Kataja ja Heikki Paasosenkin.

Myös heidän kanssaan Vappu on puhunut avoimesti raha-asioistaan. Erityisen paljon aiheesta on puhuttu hyvän ystävän, juontaja Susanna Laineen kanssa.

”Susanna tietää, paljonko minulla on pankkitililläni, ja minä tiedän, paljonko hänellä on. Tiedän myös, paljonko hänellä on velkaa, ja hän tietää, paljonko minulla on velkaa”, Vappu kertoo Annan haastattelussa.

”Ajatus siitä, että naiset olisivat toisilleen kateellisia työelämässä, ei päde meidän alallamme. Monesta kollegasta on tullut tosi hyvä ystävä. Sparraamme ja puhumme palkkioista, vaihdamme ajatuksia avoimesti”, Vappu kuvaa.

Lue myös Seura.fi: Listasimme ammatit, joissa nainen tienaa enemmän kuin mies – Miksi naisen euro on yhä vain 83 senttiä?

Kateuden kanssa on kaksi tietä, uskoo Vappu – eteenpäin tai ei mihinkään

Onko Vappu ollut koskaan kateellinen kenellekään?

”Joskus nuorempana, kun mikään ovi ei meinannut avautua. Inhosin sitä kateuden tunnetta niin paljon!” Vappu muistelee.

Siihen aikaan Vappu teki päätöksen. Joko hän jää vellomaan kateuteensa tai lähtee itse tavoittelemaan niitä asioita, joista on kateellinen. Se oli tärkeä oivallus elämässä.

”Ymmärsin, että kateus ei johda mihinkään. Se ei tee sielulle hyvää.”

Lue myös Annan juttu: Vappu Pimiä puhuu rahasta avoimesti juontajakollegoidensa kanssa: ”Susanna Laine tietää, paljonko minun pankkitililläni on, ja minä tiedän, paljonko hänellä on”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Juontaja Vappu Pimiä uskoo, että naisten huonommat tulot eivät ole miesten syy: ”Miehet on härskimpiä pyytämään”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.