Ihmiset

Anna: Laulaja Johanna Pakonen valikoi seuransa tarkoin – ”Aloin karsia läheltäni ihmisiä, jotka tuntuivat energiasyöpöiltä”

Ennen Johanna Pakonen koki miellyttämisen halua ja työnsi omat tarpeensa syrjään. Nyt hän kertoo Annassa karsineensa elämästään ihmiset, joiden seurassa täytyi aina todistella jotakin.

Tänä keväänä Johanna Pakonen, 46, valmistuu pihasuunnittelijaksi. Puutarhatyöt jäävät kuitenkin sivutoimisiksi, koska Johanna aikoo keskittyä uraansa esiintyvänä artistina. Johanna kertoo uudessa Annassa, ettei hän kuitenkaan aio jatkaa samaan malliin kuin aina ennen.

”Olen tehnyt uraa esiintyvänä artistina yli 25 vuotta. Nyt on viimein tullut aika tehdä asioita sillä tavalla kuin haluan. Seuraavat 25 vuotta teen musiikkia minun tyylilläni: esitän omia biisejäni ja sellaisia kappaleita, joista tykkään”, Johanna kertoo Annassa.

Johanna kertoo ennen mukautuneensa herkästi muiden odotuksiin. Kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 2002, hänen toivottiin esittävän lähinnä tangoa ja muuta tanssimusiikkia. Johanna alkoi arastella esittää omia kappaleitaan, jotka olivat monipuolisesti kaikenlaista musiikkia.

Nyt Johanna on pyristellyt eroon miellyttämisen halusta. Vuonna 2021 hän vaihtoi ohjelmatoimistoa ja sittemmin tanssikeikat ovat jääneet kokonaan pois.

 ”Kolmikymppisenä aloin systemaattisesti karsia läheltäni ihmisiä, jotka tuntuivat energiasyöpöiltä. Olivatpa he sitten sukulaisia tai kavereita, he olivat aina jotakin vailla. Laajensin karsimisen työkuvioihin. Nykyään valikoin seurani tarkoin.”

Johanna ei haluaisi olla suhteessa, jossa rajoitetaan toista

Kohta kaksi vuotta sitten Johanna myi Oulun kotinsa ja muutti Kauhajoelle opintojensa perässä. Samalla hän muutti lähemmäksi kihlattuaan, jonka hän tapasi vuonna 2019.

Oulussa asuessaan Johanna saattoi puhua miesystävänsä kanssa puhelimessa iltaisin tunnin tai kaksi, joskus kolmekin. Nyt kaksikko voi olla päivisinkin tekemisissä kasvotusten.

”Toiselle ei tarvitse enää selittää juurta jaksaen, miten päivä on mennyt. Fiiliksen näkee muutenkin”, Johanna sanoo Annassa.

Johanna ei koe, että muutto lähemmäksi miesystävää olisi muuttanut parin suhdetta. Vaikka heillä on nyt mahdollisuus myös yhteisiin harrastuksiin, Johannalla on edelleen myös omat kaverinsa ja harrastuksensa.

”Yhdessä oleminen perustuu sille, että haluaa sitä, muttei ole pakko. En haluaisi olla suhteessa, jossa rajoitettaisiin toisen menemisiä tai tekemisiä. Ylipäätään uskon, että ihmiset ovat onnellisempia, kun saavat olla sellaisia kuin ovat, myös suhteessa toisen kanssa.”

Lue myös Annan juttu: Johanna Pakonen kaipaa tärkeää asiaa etäsuhteesta, vaikka asuu nyt miesystävänsä lähellä: ”Saatan toivoa sitä häneltä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Laulaja Johanna Pakonen valikoi seuransa tarkoin – ”Aloin karsia läheltäni ihmisiä, jotka tuntuivat energiasyöpöiltä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.