Ihmiset

Anna: Minna Kuukan lapset huomauttelevat, jos ruokapöytään päätyy einesruokia: ”Äiti, sä et ole tehnyt tätä itse”

Minna Kuukka kertoo Annassa, että hän on jo lapsesta asti pitänyt kokkaamisesta. Hänen jääkaapistaan löytyy aina yksi tietty asia.

Radio Novan aamujuontajaa Minna Kuukka kertoo uudessa Annassa, että ruoka kiinnosti häntä jo lapsena. Ensimmäiselle kokkauskurssille hän osallistui esiteininä. Rakkaus ruoanlaittoon on säilynyt läpi vuosien, ja nykyään Minna juontaa Markus Rinteen kanssa Kauhukaksikko-podcastia. 

Lapsuudenkodissa Minnan äiti valmisti kotona arkiruoat, mutta hän ei Minnan mukaan ollut kuitenkaan mikään keittiöhengetär.

Minna ilmoitti kymmenenvuotiaana, että lapsenvahdille ei ole tarvetta. Hän huolehtisi pikkuveljestään koulun jälkeen.

Hänen vanhempansa työskentelivät Lahdessa iltakoulussa, joten kotona he eivät olleet vielä iltapäivästä. Minna lämmitti liedellä äidin tekemää ruokaa, keitti perunoita ja pilkkoi ne pikkuveljelle. Yhteinen ateria oli valmis aina viideltä.

”Ehdollistuin tähän täysin. Vasta yli kaksikymppisenä hoksasin, että illallisen voi nauttia muulloinkin kuin viideltä. Esimerkiksi silloin, kun on nälkä”, Minna naurahtaa Annassa.

Ruoan laitto on arkipäiväistynyt

Nykyään Minnan kokkailuista pääsee nauttimaan lähinnä perheenjäsenet. Hän valmistaa lämpimän aterian valmiiksi päivittäin, kun hänen puolisonsa ja 17-vuotiaat kaksoset tulevat kotiin.

”Pelaan aika lailla varman päälle. Viihdyn parhaiten, kun saan tehdä asioita, jotka hallitsen”, Minna sanoo Annassa.

Lasten synnyttyä Minnan tekemät ruoat ovat arkipäiväistyneet. Hän valmistaa makkarakastiketta, kalakeittoa, makaronilaatikkoa ja lihapullia, mutta kaiken hän tekee omin käsin.

Jos joskus pöytään ilmestyy eineksiä, lapset huomauttavat siitä hieman syyttävästi: ”Äiti, sä et ole tehnyt tätä itse”.

Yksi asia, joka Minnan jääkaapista löytyy aina, on juusto. 

”Se on maitoa sen jaloimmassa muodossa. Esimerkiksi gouda sopii niin leivän päälle kuin ruoanlaittoonkin. Olen sillä tavalla vanhanaikainen, että leivälle pitää myös sipaista jotakin rasvaa”, Minna kertoo Annassa.

Lue koko juttu Annasta: Ruoanlaitto toi Minna Kuukalle normaalin elämän tuntua, kun puolison sairastuminen säikäytti – myös Minnan perusasenne auttoi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Minna Kuukan lapset huomauttelevat, jos ruokapöytään päätyy einesruokia: ”Äiti, sä et ole tehnyt tätä itse”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.