Ihmiset

Anna: Tällaisia olivat laulaja Saija Tuupasen ensimmäiset esiintymispalkkiot – ”Olen lähtenyt makkara suussa maailmalle”

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen muistelee uudessa Annassa lapsuuttaan. Hän myös paljastaa, miten hän ja hänen kumppaninsa Sami Hedberg viettävät vapaa-aikaansa yhdessä.

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen aloitti esiintymisuransa jo muutaman vuoden iässä kotiseudullaan Pohjois-Karjalan Tuupovaarassa. Saijan äiti on kertonut, että Saija oli aina valmis laulamaan kyläkauppiaalle ja sai esiintymisestään palkaksi siivun lauantaimakkaraa.

”Myöhemmin äiti onkin nauranut, että olen lähtenyt Tuupovaarasta makkara suussa maailmalle”, Saija kertoo Annassa.

Lapsuudessaan Saija oli rivakkatahtinen huimapää, ja hän teki paljon isänsä kanssa asioita yhdessä. Äiti oli vuorotyössä hoitoalalla. Saijan isä vei hänet joka kesä kuuden tunnin automatkan päähän Linnanmäelle, sillä Saija toivoi sitä joka vuosi.

”Isä ei silti koskaan valittanut – ei edes silloin, kun yhdellä huvipuistoreissuistamme vetäisin ainakin viisi hattaraa”, Saija muistelee Annassa

Kotona Saijan isä heittäytyi kaikkeen mukaan. Hän järjesti juoksukilpailuja, askarteli Saijan kanssa ja vei häntä harrastuksiin.

”Sain myös oman ponin, jota lopulta naapurin tyttö päätyi hoitamaan. Olin siihen touhuun vielä silloin aivan liian nuori.”

Aikuisiällä Saija on huomannut itsessään samoja piirteitä, kuin vanhemmissaan. Myös niitä ärsyttäviä piirteitä, jotka muistuttavat häntä vanhemmistaan.

”Isäni, joka on käynyt läpi kaksi infarktia, on hyvin omapäinen. Ja niin olen minäkin!” Saija sanoo Annassa.

Saija Tuupanen ja Sami Hedberg
Saija Tuupanen ja Sami Hedberg ovat seurustelleet vuoden 2019 alusta asti.  © Marjo Tynkkynen

Saijan tulevaisuuden unelmiin liittyy paljon eläimiä

Saija ja hänen kumppaninsa Sami Hedberg tapasivat toisensa aikuisiällä. Saija on iloinen siitä, sillä tässä vaiheessa molemmat tiesivät, mitä haluavat elämältä ja parisuhteelta. Vapaa-aikaa he viettävät kotona villasukissa tai mökillä Karjaalla.

”Enää ei tulisi mieleenkään lähteä vapaapäivänä baariin juhlimaan kuten joskus nuorempana.”

Yksi Saijan tulevaisuuden unelmista olisi saada asua maaseudulla omakotitalossa. Silloin tällöin hän kuvittelee mielessään talon, pihasaunan ja laiturin, josta voisi ihastella auringonlaskua.

”Sinne voisin myös hankkia kauan toivomani koiran ja hevosen, miksei pari lammasta ja muutaman kanankin!”

Rauhaa hän voi kokea myös hälyn keskellä. Muutama viikko sitten keikkapaikan takahuoneessa Saija otti hyvän asennon, sulki silmänsä ja antoi ajatuksen virrata.

”Pian löysin itseni tutusta paikasta, lapsuuden kesälaitumilta silittämässä hoitohevoseni valkoista kylkeä. Tästä sielunmaisemasta oli hyvä ja levollinen mieli nousta yleisön eteen”, Saija sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Isän infarktit herättivät Saija Tuupasessa huolen: ”Vanhempien luota lähteminen on kerta kerralta haikeampaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Tällaisia olivat laulaja Saija Tuupasen ensimmäiset esiintymispalkkiot – ”Olen lähtenyt makkara suussa maailmalle”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.