Ihmiset Tilaajille

Annika Saarikon perhe elää kahdessa kodissa Helsingissä ja Turussa

Viime vuoden aikana <strong>Annika Saarikko </strong>hautasi oman isänsä ja appiukkonsa, pelkäsi rintasyöpään sairastuneen äitinsä puolesta ja otti vastaan ministerin salkun. Nyt hän näkee jo surun yli.

Musta pakettiauto ajoi ohi. Annika Saarikko säpsähti. Se muistutti isän autoa. Mutta ei, se ei ollut isän. Hän oli kuollut talvella, joitakin kuukausia sitten. Pala nousi Annikan kurkkuun aina kun isän ajopeliä muistuttava auto osui näkökenttään.

Oli kevät 2017 ja Annikaa oltiin valmistelemassa perhe- ja peruspalveluministeriksi Juha Rehulan seuraajaksi. Vaikka edeltäneet kuukaudet olivat olleet musertavat, häntä ei pelottanut tarttua uuteen ja vaativaan tehtävään heinäkuussa. Olihan isäkin eläessään ollut tyttärestään niin kovin ylpeä.

”Isä oli kivijalkani, hän tuki minua aina urallani. Minusta tuntui aina, että olin kai täydellinen hänen silmissään. Oli ainutlaatuista, miten kauniissa valossa isä minut näki”, Annika Saarikko sanoo nyt, vuosi isän kuoleman jälkeen.

Kulunut vuosi onkin ollut hänen koko tähänastisen elämänsä raskain.

Lue myös Anna.fi: Vaikean päätöksen tehnyt ministeri Annika Saarikko: ”Mietin, osaako ruumiini pitää lapsesta huolen niin, että se syntyy terveenä ja voi hyvin”

”Tyttörukka”

Siitä ei ole kauaakaan, kun eräs keski-ikäinen tavallinen mies lähestyi nuorta naisministeriä maakuntatilaisuudessa päivitellen hänen asemaansa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.